D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

September 14, 2007

Asyraf tagged me!

Aku pun tak tau sangat tentang bende ni. Ade la beberapa kali kena tag macam tapi macam malas je nak layan tapi bila dapat invitation (kalau boleh dikategorikan begitu) dari Saudara Ali Asyraf ni (walaupun nama aku dieja dengan begitu salah sekali =[ huhu), muncul plak rasa seronok (dan spesel hehe) nak mencuba. So, jom kita main!
~~~~~~~~~~~~
Step pertama
POST THE RULES


1. Each blogger must post these rules first.

2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules. At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
4. Don’t forget to leave them a comment telling them they’ve tagged, and to read your blog.
~~~~~~~~~
Step kedua
8 RANDOM FACTS/HABITS ABOUT ME
SATU:
Nama aku yang tersangat panjang dan tersangat best tu adalah mix nama mak n ayah terchenta iaitu "hassan BASRI + PUZIah"... bestkan? Dalam dunia ni ada 2 orang aje yang bernama best seperti itu iaitu aku n kakak aku atau lebih tepat lagi anak-anak perempuan mak n ayah.
DUA:
Aku dilahirkan pada 27 Ramadhan 1405H bersamaan 16 Jun 1985 iaitu sehari sebelum mak aku menyambut ulangtahun ke-27 beliau. Sweet kan? hehehe
TIGA:
Sepanjang penglibatan aku dalam arena persekolahan, aku dah mempunyai 4 kelompuk geng iaitu:
i) geng tadika = geng sekolah rendah -aku (masa tu dipanggil Adila), Aidah, Ira, Farrah, Ain, Nad & Alina. Tapi sekarang ni cuma aku, Aidah, Ira, Ain & Nad je yang masih berhubung.
ii) geng semsas = geng matrik -aku, Sepat, Aci, Az, Phyll, Huda, Hana, Ina, Chunk, Cidot, Watau, Golet, Dean. Aku, Sepat, Hana, Ina n Chunk sematrik kt KMPk.
iii) The sRc geng -aku, Cik Fye, Kakyah, Liza, Ani, Anis n Mira
iv) The Boukenger geng -aku(blue), Ima(red), Aan(yellow), Meme(pink), Aimi(silver) n Nurul (black). Jangan gelak dgr name geng nih!
EMPAT:
Jangan tanya ape warna atau kaler favourite aku pasal aku suke semua kaler yang wujud dalam dunia ni mengikut keadaan dan situasi!
LIMA:
Dalam banyak-banyak buah, aku paling TAK suka makan durian. Bak kate mak aku, aku dan durian tak boleh bertegur-sapa!
ENAM:
Masa kecik-kecik dulu, 1st time aku makan buah mata kucing (korang tau kan buah ni?) ade sekor kucing buta melintas depan rumah. Masa tu aku berumur 3 tahun (makan ramai-ramai dengan mak, ayah, kakak n baby-sitter aku), tiba-tiba ayah bertanya
Ayah: Adik, adik tau tak kenapa kucing tu buta?
Aku: Nape?
Ayah: Sbb adik dah makan mata dia!
Lepas tu aku terus buang buah tu (buah mata kucing pertama n terakhir yg aku makan seumur idop kot) dan melalak-lalak n melolong kegelian. So plss people, jgn bg aku buah tersebut tanpa bgtau tu buah tu huhu. Aku taknak ingat lagi ape rasanya!
TUJUH:
Aku merupakan seorang penggeli yang amat sangat dan selalu mengimagine perkara-perkara pelik yang related dengan kegelian aku. Contohnya, aku tak makan kerang sbb kerang tu kan nmpk macam mata manusia!
LAPAN:
Walaupun aku seorang yang geli-geleman dan penakut yg ala-ala dgn macam-macam benda, tapi aku suka tengok filem-filem thriller n horror terutamanya yang menyyiksa manusia hidup contohnya citer Long Khong, citer To Sir With Love dan citer Perng Mang.
~~~~~~~~~~
Step ketiga
PILIH BLOGGER LAIN UNTUK DITAG
Kak Aan Dorasakura
Suzarina
Hudagorilazz
Afnizar
Samirah Sahidin
Zazadin
Watau
Wan K
~~~~~~~~~~~~
Step keempat
POST

0 precious comments: