D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

March 14, 2008

again, friday means shopping!

Hari ini saya dan Ima keluar menikmati nikmat alam yang diberi Tuhan...
Wahhhh lama betul tak keluar bershopping hahaha hari ini kitorang memborong tudung, selendang dan pashmina hoho saya sangat sukeeee!!!

Mula-mula kitorang breakfast di McD Masjid Jamek.

Bukan banyak pon... Kitorang masing-masing makan sausage McMuffin with egg ngan hash brown & hot tea aje. Erk, ini consider breakfast ke? Burpp! Syukur nikmat diberi tuhan =P

Lepas tu kitorang g berjalan-jalan mencuci mata dan "menderma" wang ringgit beberapa keping kat para penjual tudung dan yang sewaktu dengannya. Macam biasa la kitorang, trying je bersungguh, beli lain kali haha.

Sebelum hujan, kitorang dah pun berteduh di SOGO. Gembira sekali...

Ima ajak lunch di food court. Wah, dah maju food courtnye...
(menunjukkan betapa lamanya saya tak menjamu selera di sini!)
Ada air terjun buatan yang bak kata Ima; sejuk mata memandang!
Ada ikan koi, ikan yang mak saya suka pelihara sebagai kesayangan huhu (bonda, I miss u!)


Untuk lunch, saya teringin pule nak makan claypot porridge.
Tapi saya rasa yang saya terima ialah iron-pan porridge LOL!!!
Apa pun, saya si pencinta bubur makan dengan bersungguh dan disudahi dengan kata-kata Ima;
"Gile r ko abis mkn bapak banyak D!!!" huhu


Yeap, it's an iron pan! LOL again!!

Cik Ima pule makan sizzling mee
yang katanya setiap kali nampak mesti teringin sebab rasa macam sedap tapi bila makan tak sedap pule! Huhu nasib ko la Ima!
Tengok tu sempat termenung lak die merenung masa depan...
Untuk pengetahuan semua, kat luar tu ialah rintik-rintik hujan lebat.
Maka terkantoilah Ima yang sebenarnya sedang berangan hahaha


Selepas makan, kami bersolat dan menyambung cucian mata di KL Sentral sebelum bertolak pulang hihi
Thanx to my beloved Ima untuk perjalanan hari ini yang sangat memuaskan hati!

Antara hasil tangkapan hari ini;
Ima's new handbag (off 70%) diiringi impian meluap-luap untuk memuatkan telekung di dalamnya kala keluar bersiar-siar...
aku nak tengok nnt Ima telekung ko tu... haha

trial and error kah itu cik Ima?

my new "selendang pergi pasar" hihi
another one is in black yeah i loike!
Ima pon beli same juge sehelai oke!

Walaupun penat, tapi kaki-kaki kami yang lenguh-lenguh tak larat ini sentiasa berjasa membawa kami ke mercu kejayaan.
Terima kasih tuhan untuk sepasang kaki ini!


2 precious comments:

Anonymous said...

hohohuhuhoho...
sonok.. sonok.. 2 je yg mmpu aku luahkan.. w/p kt xcukup ahli =)

comment:
xyah la letak aku yg bmuke gemok 2. xyah r publish pict handbeg br aku 2, malu malu. haha aku tau ni blog ko, tp nk tnye gak, apesal tangkapan aku yg ln2 x letak, hahah w/p yg ln2 2 kecik2 jek brg ny, tp sggh bmakne tau =P ngehngehngeh marah la, nape xde beads yg aku nk 2!! apela, ni kn KL, kat mersing pn ade tau...

ari ni kt bjalan, esok kt jogging!!! yehaaaaaaaaa.. =( malas..

-iMa-

d|L said...

wei mohabbat,
ske aku la nk letak pe tanak letak pe.
yg aku post ko mara, yg aku x post pon ko mara.
haaaa ape lg? wat r blog ko sniri wakakakakaka
aku dh seminggu dh dengar nk bukak wordpress haha

wei, awai tau aku bgn nk cocok tali kasut pg neh. kasut wah meja ni dh berabuk mcm bhn peninggalan prasejarah dh huhu
bgn2 jom p jogging!!