D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

July 26, 2011

Kira-kira sikit...

Cuba anda perhatikan rajah di bawah.



Seterusnya, cari perkaitan rajah tersebut dengan rajah berikutnya.


Bincangkan dalam kumpulan, kesimpulan yang boleh anda katakan berdasarkan pemerhatian anda.

(Ececeh ayat buku teks pulak dah... Mentang-mentang tengah cecite besar nak menang tender baru hahahaha verangans tapi semoga jadi kenyataan!)


Ok, back to the basic (ayat cikgu skolah menengah gua dulu...) eh, salah, back to the topic, kalau diikutkan saya dan UA dah kawen 7 minggu 6 hari and I am expecting for 6 weeks and 5 days. Hurm... Kita takyah jadik gynea la kira start 1st day period, kan... kita kira ala mathematician la kan (nak jugak kerja kau! hehe) so...

6 - 2 = 4

maksudnya had been concieved for 4 weeks

7 - 4 = 3

maksudnya 3 minggu pas walimah & 2 minggu lepas sambut menantu la dia jadik

oooo... hahaha ape pasal tetibe panjang o kau?!


Tu la kan kita hanya mampu merancang...

"Tunggulah sehat dulu, at least dah boleh lurus kaki, dah boleh angkat yang berat sikit..."

Pandangan doktor: I give you 2 to 3 years to rest before concieve. Be carefull...

Pandangan therapist: Takyah la tunggu lama sangat... Hujung tahun depan boleh la kalau nak baby kot...


Tapi tuhan Maka Berkuasa menentukan segala-galanya...


Rabu, 20/7/2011


Ortho: You look much much much better than previous meeting!

*he then did come testing & checking...*

O: Hurmmm... I have nothing much to worry now..

Me: So doctor, is it okay if i get pregnant?

O: Sepatutnya dah boleh la tapi I bagi you setahun lagi la, kasi kuat sikit... Awal tahun depan ke... Kenapa?

Me: Owh accidently I am almost 6 weeks pregnant!

O: *tutup file sambil gelak gelak gelak* Dah lah! I'll see you after you deliver lah! So jgn buat kerja berat, take care of the baby and u might experience sakit belakang more than org lain la kot tapi takpe, buat la senaman-senaman yang mampu.

Me: My rehab session?

O: Stop dulu, nanti perut dah besar camana nak fisio, berat.. penat nanti... But no worries, you can drop by anytime kalau u rasa unbearable pain, ok.

Me: Owh, thanks doc!


Tengok! Cakap tuhan ke cakap doktor lagi betul?!

0 precious comments: