D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

November 23, 2011

surat cinta buatmu

Assalamualaikum.
Buat tatapan anak mommy bila kamu besar nanti yang sangat disayangi, dicintai, dikasihi, dirindui, dimanjai. Amboi, kalau ayah dengar ni pasti over jeles dia!

Alhamdulillah, masuk bulan keenam baby Z berkongsi darah dan udara yang sama dengan mommy. I heart you so much, anak! Mommy yakin baby Z dah kenal suara mommy apatah lagi suara ayah, kan? Kalau tak, takkan la selepas seharian tak dengar penyanyi nasyid zaman sekolah, baby Z boleh tetiba melompat-lompat dalam perut mommy sebaik ayah bersuara. Comel! And mommy heart the bond between you both!

Anak mommy yang dah besar ni super active betul, kan! Terima kasih sebab sihat dan ceria di dalam sana. Kesihatan dan kecerian kamu buat mommy juga rasa sihat dan ceria walaupun pada hari-hari mandom mommy. Mommy harap kamu tak rasa sakit yang mommy tanggung tu. Mommy tahu Allah selalu lindungi anak sulung mommy ni.

Scan bulan kelima hari tu baby Z masih main hide and seek dengan mommy dan ayah, kan. Haishhhh... Kuat main macam ayah! Eh, mommy pon sama hehehe... Mommy kan dah pesan baaaanyak kali supaya baby Z tunjuk bebird atau flower tu. Tapi tetap jugak baby tunjuk montot pada kami. Taknak duduk diam lak tu. Lastly dengan separa confirmnya Dr. Suariati kata baby Z is gegirl. Eh, ye ke?

Ayah gelak besar bila doktor kata "Girl ni kot... Bolehlah beli baju pink-pink renda-renda lepas ni." Ai, mana tak gelak si ayah tu... Dengar doktor cakap macam tu mommy terus jerit, "Yay, ada kawan!!!" Hehehe kami eksaited lebih nak jumpa baby Z, tau sayang! Tapi ayah cakap jangan percaya sangat. Tah-tah baby Z masih sorokkan sesuatu. Eh, ye ke? Tunjuk sekarang... Hehehe...

Bukan apa, nampaknya dari belakang, kan... Kalau dari depan, sah-sah mommy dan ayah percaya. Ni dari belakang, sajalah perlu berjaga-jaga kan. Takut jadi macam opah & atok waktu tunggu Acu Bin lahir. Habis semuanya pink bunga-bunga bersulam tekat bagai, maklumlah anak bongsu... Sekali yang lahir tu boboiboy... Terpaksalah Acu Bin kamu berbaju pink hehehehe nasib baik opah & atok atau mommy sendiri tak pakaikan dia skirt!

So, mommy taknaklah nanti kalau baby Z ni boy, kena pakai baju girl pulak. Kalau pink atau purple, takpe jugak sebab mommy memang hantu warna tu tapi kalau boy pakai bunga-bunga love-love tu haishhhh tak sampai hatilah mommy nak ropol-ropolkan anak bujang mommy nanti. So, kalau baby Z nak mommy and ayah belikan yang sesuai, ha... Pusinglah mengadap kami, tunjuk muka dan gender sekali waktu next scan nanti ye. Wah, panjang betul mommy melobi! Hehehe

Anak ku sayang,
Ayah baru sekali tengok perut mommy bergerak-gerak bila baby Z bergerak. Dan baru sekali jugak daripada berkali-kali percubaan ayah dapat rasa baby Z bergerak. Haishhh ayah ni tak fokus, tau! Tapi Alhamdulillah la akhirnya dia rasa n nampak jugak gerakan baby Z tu kan. Sebab ayah selalu frust bila tak dapat tengok/rasa baby Z. Baby pon sama noty selalu tak gerak kalau ayah pegang, kan. Hehehe... Lepas ni ingat pesan mommy ye sayang... Kalau tangan yang besar tu, tangan ayah la tu... So, sila bergerak aktif. Eh?? Hahaha

Semalam tiba-tiba mommy dengar ayah bermonolog. Katanya, "Taknaklah baby panggil ayah." Tapi mommy malas nak respon. Tengah berangan la tu. Pastu siap boleh baring sepenuh katil n tinggalkan secoet ruang je. Katanya tempat untuk baby Z baring, mommy kena tidur bawah. Eh? Hahaha ayah memang macam tu suka buli mommy, tau! Mommy rasa kita perlukan babycot supaya baby Z dan ayah boleh tidur sama-sama selesa dengan mommy memandangkan mommy tak boleh tidur kat lantai. Tak sampai hati nak tengok ayah yang tak berkatil. So baby Z dah boleh belajar tidur sendiri sejak bayi. Eh? Mommy yang lebih nak tidur sebelah ayah sebenarnya! Hehehe

Sampai sini dulu coretan mommy buat baby Z. Maafkan mommy sebab sibuk sangat sekarang dah jarang berbual-bual dengan baby Z waktu siang hari. Oh, ye! Mommy dan ayah tengah nak confirmkan nama untuk baby Z. Oh, curi dengar ye? Hehehe Tapi malam ni kita tidur berdua saja. Ayah outstation. Uh, tak dapat mommy bayangkan macam mana nak jaga kamu bila dah lahir nanti kalau ayah outstation berlama-lama... Menangis ke mommy nanti?

0 precious comments: