D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

January 25, 2012

Mulakan langkah berjaga-jaga!!!

Ni senarai yang bakal disumbat dlm beg mlm ni.
Dah bgtau UA dah hehehe sebabnye tetibe cam cuak sbb dah 32W kitorg masih lepak-lepak lagi.
Jenjalan balik kampung saya bwk backpack saya, UA bawak backpack dia.
Laki bini gaya nak ke camping je hahaha

Keperluan baby (update 29/1/2012 -32W5D)
1.        Selimut/kain bedung (x 1 helai) PACKED!
2.       Tuala (x 1 helai) PACKED!
3.       Sapu tangan (x 1 helai) PACKED! besar punye hahaha
4.       Diapers / Cloth diapers (x 3 set) PACKED!
5.       Pakaian (x 2 pasang) PACKED!
6.       Booties/Socks (x 4 pasang) PACKED!
7.      Mittens (x 2 pasang) PACKED!
8.    Topi (x 1 helai) PACKED!
9.       Barut (x 3 helai) TUNGGU MAK JAHIT
10.    Alatan mandian DAH ADE xyah bawak ah
11.     Changing mat (x 1 helai) PACKED!
12.    Water proof bag (x 1 helai) PACKED!
13.    Baby wipe BLOM ADE
14.    Diaper cream BLOM ADE
15.    Minyak yu yi PACKED!
16.    Bedak BLOM ADE xyah bawak ah
17.    Minyak bayi PACKED!
18.  Nappy Liners BLOM ADE
*tp org kata kalau bersalin private xyah bwk brg baby kecuali persalinan utk balik je... haha xpe la saya gigih nak pack jugak!

Keperluan mommy (update 29/1/2012 -32W5D)
1.        Al-Quran DAH ADE
2.       Tuala mandi (x1) DAH ADE
3.       Tuala muka (x1) DAH ADE
4.       Alatan mandian & makeup
5.       Stokin (x 2 pasang) PACKED!
6.       Selipar (x1) DAH ADE
7.       Maternity pad PACKED!
8.       T-shirt + Kain batik + Pakaian dalam + Tudung (x3) DAH ADE
9.       Sweater (x1) DAH ADE
10.    Breast pump (x 1 set) PACKED!
11.     Milk storage bottles (x 5 bottles 2 oz) PACKED!
12.    Minyak angin DAH ADE
13.    Buku / Majalah DAH ADE


Keperluan ayah
1.        IC (suami & isteri) KENA INGAT NI!!!
2.       Telefon Bimbit & Kamera EITHER ONE PON XPE...
3.       Surah Yaasin / Al-Quran DAH ADE
4.       Buku / Majalah MASKULIN??? HEHEHE


Pesanan penaja list:
Semua senarai di atas adalah seelok-eloknya di sediakankan dalam kereta bila si ibu dan mengandung 7 bulan ke atas, senang apa2 jadik semua dah sedia, angkut terus ke spital jer.

0 precious comments: