D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

January 3, 2012

#throwback 2011

Ya, itulah yang ingin saya ucapkan kepada kamu kamu kamu kamu dan kamu disamping ucapan selamat menjejakkan kaki ke alam tahun baru 2012. Assalamualaikum...

Wahwahwahaiiiii lama sudah mengabaikan si anak sulung belogsepot ini. Sorry! Hurm... Summary 2011 anyone?

Januari:
Sibuk dengan tender... Sumpah sibuk macam nak mati sebab baru 1st time handle tender MOE.

Februari:
Berjaya hasut bos rekomen bff-sampai-kiamat kat bos untuk jadi staff baru PM/OF hehe

Mac:
Semakin sibuk dengan persiapan kawen. Hurmmm walaupun dah start slow2 sejak hhujung 2010 tapi tetap serabut n x sempat :(

April yang paling menguji, teruji, diuji:
Tetibe jatuh pastu tetibe herniated disc critical stage pastu tetibe urgent discectomy, sume exactly 1 mth b4 our pink day tapi Alhamdulillah syyukur nikmat diberi tuhan... Segalanya selamat :) Waktu ni tuhan tunjuk seramai mana insan yang menyayangi dan mengasihi saya seikhlas-ikhlasnya. Terima kasih keluarga. Terima kasih kawan-kawan. Terima kasih saudara. Terima kasih kekesih & keluarga. Waktu ni jugak tuhan "minta" saya buktikan ketabahan dan kekuatan jiwa menghadapi nikmat ujian sakit, jasmani, mental, emosi. Alhamdulillah, berjaya!

Mei:
Genap setahun menjadi warga OF :) cuma ulangtahun pertama ni sambutnya di rumah sebab masih hospitalisation leave 2 bulan :) Sambil tu gigih pagi ke petang berfisio di DSH :)
Alhamdulillah, selamat diijabkabulkan dengan lelaki terbaik yang pernah saya temui sepanjang 25 tahun 11 bulan perjalanan hidup saya. B, I LOVE YOU!!!

Jun:
Usia meningkat, pertama kali sambut hari lahir sebagai isteri. Hadiah? Mestilah! Hehehe
Rezeki bertambah, berita gembira ade tenant in my tummy :) Benarlah kata-kata Allah seterusnya menutup mulut-mulut longkang yang sibuk mengatakan saya xleh peknen la ape la sebab discectomy tu. Alhamdulillah... BabyZ, mommy & ayah cant wait to meet you!!!

Julai:
Perjalanan kehidupan untuk pregger 1st timer adelah menyeronokkan untuk 1st phase trimester pertama :)

Ogos:
Ujian Ramadhan, evening & night sickness. Badly! Siang sihat tapi puasa so xleh makan. Malam dan berbuka tapi start muntah2 so xleh makan jugak. Natijah: berat turun seberat2nya huhuhu

September:
1st raya bersama suami & mertua... 1st time jugak x balik beraya dgn family kat rumah mak :( :( :( Mujur la mak dtg raya rumah kitorg masa 2nd raya :)

Oktober:
Start tender baru... Tender lama dah in market pun. Alhamdulillah... Rezeki babyZ :)

November:
Sambil sibuk2 tender, projek baru & urgent masuk. Terkial-kial tak sempat  nafas nak kejar. BabyZ disahkan gegirl oleh doktor walaupun tanda2 kat mommy sume org kata boboy :) Tak kesah la janji baby mommy sehat, comel, selamat, soleh/solehah k.

Disember:
Finally projek siap. Konklusinya tahun ni semua kerja2 Alhamdulillah selesai exectly sebelum new year. Alhamdulillah... So now boleh concentrate on tender sampai submit Februari nanti then boleh get ready tunggu babyZ keluar :) Doktor pon kata xde masalah untuk lahirkan baby secara normal. ok, sbnrnye ade masalah tapi insyaAllah boleh diatasi.

Hurm... mengharapkan tahun ini yang lebih baik daripada tahun lepas sepertimana tahun lepas yang sangat-sangat jauh baiknya berbanding tahun sebelumnya, insyaAllah... Amin!

0 precious comments: