D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

June 4, 2013

belated birthday present

Anak dara sudah dewasa. 15 bulan dah dia. EH, dewasakah? Heheh momy mmg over!
So since last year dah rekee benda ni nak kasik hadiah sama dia.

 Sweet Cherry Crown Carseat

Ala sebenarnya boleh je belikan je takpayan birthday lah sangat kan tapi saje la kan nak jugak belikan sempena sempena sesuatu haha
Ala murah je la sebenarnye sebab mmg saya cari2 yg murah tapi berbaloi beli n guna
harganya RM159 je, ok lah kalau tengok review pon bagus
so since bulan doblas camtu dah rekee kat satu website ni siap buh deposit RM50. dia jual RM159 tak masuk pos
ai ol yang malas ni memang manjang beli online je tarak maso nak sheshopping der
tapi sampai bulan 4 barang masih blom sampai... bila tanya selalu cakap beli brg lain dulu la beli brg yg lagi mahal dulu la
ok, momy sabar je...
takde masalah problem since ZA pon ok lagi dok dlm baby carrier cum carseat dia tu walaupun kaki dah juntaian mcm rambutan kat dahan...


 dulu nini pakai Halford S8 Elete Classic Infant Carseat

kitorg sebenarnya beli secara pakej waktu FabulousMom buat sale masa ZA masih dlm pantang dulu. So instead of beli carseat tu, ktog beli jugak stroller Falford Cosmo DX.


 
Stroller tu masih sgt2 berguna dan available lagik kat ZA so takyah tuko an...
Harga carseat tu RM359 kat fabulousmom... harga stroller ni plak RM499.

Bila combine jadi kebabom mmg fit each other...


Now masih puzzle sama ada nak jual atau nak simpan carseat lama tu sebab ZA belum mintak adik lagi hahaha

Ok so sambung cite...

Since dah tangguh about 2-3 months jugakkan so momy search la utk nini kat tempat lain
sekali tengok kat sweetcherry.com benda ni in stock semula and greatest, dia buat free shipping. terus order tak menahan dah pastu terus bayar.
ALamatkan kat Uncle Izat si nini since weekend lps mmg hajat nak balik rumah Ampang.
So setel. Khamis dapat barang. Ahad pasang, so malam tu jugak nini rasmi carseat baharu dari Ampang balik rumah hehe

Isnin tu the whole jalan g school Nini tak sleep pon dlm carseat baharu. Nak nengok ropenye?


GEGEH! hahahah duplicate momy sangat
rasa nak gigit!
pastu tangan dok pegang sunglass dia sepanjang perjalanan tu
momy ni sabar je haha

so utk anak momy, sorry ye syg lambat hadiah dapat tapi pasni dah selesa la sikit kan bir girl nak g school balik school or jenjalan... tadek la ngamuk2 dah sebab bosan kena baring lam carseat.
Alhamdulillah... syukur ya Allah dengan segala rezeki yang Kau kurniakan utk anak kecil kami.

sampai opis pg tadi kwn momy kasik plok nini CD


ok nanti boleh nyanyi huhu TQ aunty  Hong Eng!

6 precious comments:

Suzlin Azreena Nordin said...

Carseat baby ni boleh adjust untuk baring juga ek dear?152

Adila Hassan said...

Boleh sis Suzlin :0 Baby boleh todo baring n menyusu bagai kat dlm tu

Steng Julizah @ Sten' said...

Salam dear..carseat ni sesuai x utk baby 2@3 bln camtu?sbb sy pn berkenan dgn carseat ni cuma baby msh kecik takut x sesuai..sy ada baca carseat ni sesuai utk 9-18kg..

Adila Hassan said...

Sis Sten'
Yg orange tu utk baby, yg hitam tu untuk toddler. yg serupa dgn yg hitam tu blh nengok kat lazada tgh offer RM96 je sekrang.
ni link: http://www.lazada.com.my/sweet-cherry-infant-carseat-438533.html

Shirley said...

nak tanya, sweet cherry crown car seat ni bulky tak? boleh letak dalam kereta kecil like Atos?

Shirley said...

nak tanya, sweet cheery crown car seat tu bulky tak? boleh letak dalam kereta kecil macam kereta atos? Thanks