D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

October 16, 2014

Perlu makan untuk up semula production susu ku huhu

Assalamualaikum semua :)

Ya Allah susu adik dah merudum.
Dah tak mampu nak supply fresh milk 6 botol (15 oz in total) daily ke taska.
Kadang-kadang adik terpaksa jugak guna stok frozen EBM.
Currently dah guna 7 storage bags x 6 oz.
Eh, bukan kedekut stok tapi kalau boleh nak bagi adik fresh EBM sehingga at least 150 hari.
Utk rekod, hari ni adik berusia 92 hari dan dah pandai meniarap :) Alhamdulillah...

Jadi saya nasihatkan diri sendir utk makan/minum benda2 ni mulai sekarang.
Sebagai tambahan kepada Mighty 3 Gems yang saya ambil sekarang.
Yang dah 2-3 hari skipped sebab tak sempat -kena uruskan ZAs sendirian atas sebab2 yg x dpt dielakan.
Selain kehendak Allah, saya rasa sebab skip M3G tu jugak kot susu saya kurang kepada hanya 8-9 oz sehari (3 sesi pan di opis). 
50% down, ok huhuhuuu

So yang mesti perlu kena cari weekend ni.
1. Dried longan + dried red dates + honey (dah ade kat umah) = jerang jadikan daily drinks & mesti diminum suam2.
2. Fenugreek seeds @ flex seeds @ kedua2nya sekali = jerang buat mcm teh, mungkin minum 2 hari sekali je kot... Hehehe
3. Lobak putih = sliced, goreng, makan cam kerepek.

Uuuu hai semoga membanyak semula lah febm untuk ZA#2
InsyaAllah...

0 precious comments: