D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

February 16, 2007

mid-sem break story part 2

SELASA 13/2/2007

Lepas subuh trus basuh kain. Pas2 layan cd Mozart sementare tgu adik siap2 nk g skolah. Hr ni semangat sket nk meneruskan kehidupan huhu tp asik terpk jer…lunch nnt nk masak ape?!huh hari ni ayah cuti huhu ape la ayah ni klo cuti baik kite iku je mak g mlake 2 huhu pagi ni cm mls nk kuar rumah so asyik suruh acik g sidai kain jer sampai bengang mamat 2 dgr aku membebel so die buat la jugak. Pes masak lunch aku lepak2 depan tv sambil mkn limau cny yg ayah dpt. Punye la sedap smpi setengah kotak aku taram sorg jer huhu sorry ayah! Tghr 2, tdo sat. mandi pas2 study. Bile da ptg tgk tv. Kol 530 dorg kua g main bola. Tgl sorg, boring!! Then study. X sedar da maghrib huhu tekun gile aku wat tutor sqc 2 hihi then balik 2 ayah bising2 sbb kucing liar da menyebabkan ikan2 lam kolam die meninggal huhu sian ayah..tgl sekor je da ikan die…Mlm mkn ns goreng ngn nasik lemak. Mls la 2 namenyer huhu. Mmg malas…rumah x kemas pon sbb dorg asik sepahkan semula. Kain pon x lipatkan. Asyik tgk tv jer biarkn sume bende lam keadaan sepah2. perkare plg best hari ni, tdo kol 1030pm hahaha

RABU 14/2/2007

Lps smyg subuh 2, kuar2 je bilik ayah da tgu dpn pintu nk suro tlg ironkn baju die huhuhu hr ni ayah meeting kt kuantan…maksudnyer?!hahaha akulah yg berkuasa di rumah ini huahahahaaha (gelak jahat) pas iron baju ayah, sambung wat tutor sqc huahaha cayalah, mantap!! Kol 8 tgk tv sambil lipat kain yg bersepah2 semalam huhu at last siap jugak. Pas2 basuh baju…ntah knape la sejak akhir2 ni mesin basuh 2 lembab sgt beroperasi… marahnyer makcik!!! lepas2 sambung tgk katun plak…byk lepak je dr wat keje ni cik kak! So dgn inisistif sniri sbb da bosan tgk umah ni mcm ni jer (ceh, ayah bajet!) aku pn menyususnatur perabot mak kt ruang tamu..huhu usik sikit2 jer xpe kn mak! Heheh pas2 kuar tgk porch huhu nape la da jd mcm bengkel baiki kete ni??!!! So semangat waja la kemas sane kemas sini, hasilnyer within 1 hour nmpk la smule cm porch kete rumah org, x lg cmcmbengkel kete huhu nk djdkn cite, tgh syok2 menyapu sampah mesin basuh pon siap la membasuh pakaian tp time2 2 la jugak tetibe jer hujan nk turun dgn lebatnyer…marahnyer makcik!!! nk sidai baju kt ner nih? So sbb da xder keje lain yg best lg dh nk buat aku pon lyn frenster… huhu study la kak!
Kol 12 msk2 sket utk adik n acik. Adik blk skolah. Temankn dorg mkn pas2 mandi. Pas mandi da boring smule… study SQC sambil dgr Mozart…syok… syok… kol 5 sambung tgk tv sambil lipat kain…wah…rajin… rajin hehe.. x lame pas2 ayah call ckp balik lmbt lg so adik kna g tusyen mlm sniri ler. Kol 7 masan nasik gorang cina cukup2 utk 3 org huhu bajet jer sbb mls nk kemas2 huahaha. Kol 8 adik g kelas. Tgl ngn acik. Giile bosan. Sume keje da siap. Study nonparametric stat sampai kol 9. pas2 tgk tv sambil on9 ngn cik aan huhuhu lambatnyer nk abis cuti yg sengal ni… so mlm nit do lambat kol 12 huhu

KHAMIS 15/2/2007

Tdo yg x memberangsangkan. Terjage setiap 2 jam sekali huhu sungguh x selesa x tau la knape. Hmmmm jz keep reminding myself “INI PERKARA BIASA” sambil menakut2kan diri sendiri supaya cepat tdo huhu kdg2 rs cm x normal jer huahahaha klo 5 terjaga lg. bru nk tgk jam kol bape skali dgr jam kt ruang tamu bunyik 5 kali..owh…da kol 5 huhu sambung tdo, kol 630 da segar bugar. Pas solat subuh, iron uniform adik (ko x boring ke g skolah dik?!) pas2 on9 lagi. Kol 8 basuh baju, mandi, study lg sambil sms dgn mak huhu rajinnyer aku study cuti kali nih warghhhhh. Kol 11 acik on9 plak nk check tawaran sbp die. Alhamdulillah spt g shsh pecan, skolah ayong dulu. But dats 2 far dat me n even ayong can imagine being there again… call mak n ayah n let him decide his future (dats what mak n ayah owez do 2 their growing up kids yeah!). kol 12 start masak sambil sms dgn ima. Ade ke ptt aku ngah syok2 msk die ajak on9. ceh! Hr ni adik balik awal. Uhuhuh I jz cant wait 4 tmrw nite sbb everyone will b home huhuhuhu cepat lah… cepatlah….
Kol 1 da tertdo la plak dpn tv. Ape pon x sdar smpi 230. bgn 2 smayang zhr n study lg warghhhh tensi..tensi…sampai la kol 4, sok mak nk balik, kemas2kn dapur die. Yg penting sok lantai kna mop. Sume bended a mls nk buat da ni. Ptg mandi awal, kol 530 huhu baik akak ni. Kol 7 serve diner utk sume org sbb nk g masjid bc yassin. Pas maghrib, oleh krn tgl sosorg kt umah n boring so call akak n cte2 sal prep die nk kawen bulan dpn. Byk la cte sampai kol 9 huhu dkt sejam gk la boraknyer wahhhh. Dorg balik masjid lapa lg so mkn lg pas2 kemas2 n tgk tv lg cte kyle xy. Comey la kyle 2. bleh die blakon muke slenge mcm 2 huhu. Kol 1030 da start ngantuk smule da so trus jer masuk tdo huhu

0 precious comments: