D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

February 13, 2007

mid-sem break story part 1

Cuti sem start awal sehari utk aku n bdk2 ISM yg amek keb stat 2 sbb dr. omar batalkn cls jumaat. So kitenyer kitorg start cuti dh la jumaat 2 heheh. Jom kite lyn perjalanan idop aku sepanjang cuti sem kali nih…


JUMAAT 9/2/2007

Janji nk jumpe ngn kak huda tghr pas kak huda test. Skali pg2 2 kak huda sms ckp she’s x feeling vry well so x jd singgah kolej pas test dia. So aku make-up dgn plan B iaitu g ikot aan n sarah shopping huhuhu Friday’s owez d shopping day lor (wp aku sll wat kptsn on d spot huhu) so trus bersiap2 n kuar dlm kol 11++. Mumule temankan sarah g bli printer kt digi mall. Aku bli cd. Aan xbli pape lg…save…save…nk melawat sogo plak nnt hihi. Ngah tgk2 printer kak huda call tny aku kt ner…huhu org kt digi mall la kak! So mmg bebetoi xjd jumpe la…. Frust gk la tp nk wt cne kn…xpe la bak kate kak huda sniri, sooner o leta kite jumpe gk so oke la. Kitorg pon meneruskn perjalanan hihi.
Kol 2,kitorg park kete kt tmn jaya lrt pny parking lot pas2 nek tren g masjid jamek. Sarah ckp nk bli kain wat baju kurung. Mcm nk jugak tp tringat bru je tempah bju baru last week so xpe la, myb leta. Zuhur kt masjid jamek. Syoknyer…tenang jer rs, sejuk lak 2.pas2 carik makan lak pasal sume x breakfast lg. lepas2 bermula la misi bershopping kitorg. Aan ajak g sogo bli wallet baru. then dpt la wallet baru yg mahal tp sale pny pasal gile murah die byr huhu bestnyer!!!!! comey lak 2 huhu nk jugak! Nk jugak! Tp xpe le, bln lps je ru bli mcm2 bende so bln ni kna save sk8 lor… pas2 asar kt sogo.
Penatnyer…tp satu bende pon xdpt. Plg bgs pon jumpe la ubat flu aku 2 pon harga die extra rm5 compare ngn tpt2 lain huhu marahnyer makcik!! Tp xpe la..dpd bende 2 xder n wat aku suffer, biar la mahal pon kene la beli jugak…
Tak tahan….pusing2 sogo lebih 5 jam skali tgk2 aan sorg jer yg bli brg huhu…plg2 baek pon tlg belikan contact lens meme. Dekat2 maghrib 2 kitorg pon kua la dr sogo, seberang jalan yg horror pny traffic 2 n singgah la kt kedai2 dpn 2. huhu gile x tahan…selama2nyer try2 baju kt sogo td, last2 sume org shopping kt satu kdai bebetoi dpn sogo huhu x tahan… xtahan… ape laaa (tiru gaya adam ckp) huhu aku amek 2 shirt, sarah beli 2 t-shirt n kasut while aan beli kasut jugak.. so yg bestnyer budak sarah 2 la, 2-2 die dpt wawawa…pas2 trus g maghrib kt masjid jamek skali lg. tgu isyak jugak. Pas isyak bru smbg shopping huhu amboi amboi..berjalan smpi ke mlm!
Otw balik, sarah cari la kain bju kurung yg die nk 2…wawawa…die bkn je dpt baju malah siap tudung skali RM50 jer arghhhh dh la kain lembut, gile sdap pakai, tudung pon best, kaler match baju lak kg huhu klo bkn sbb bju yg aku da tempah mgu lps, mesti aku pon da bli 1 da..yg kaler ijau 2 huhu bookmark kedai makcik 2…bookmark…kdai no 9 hihi lepas sume dh dpt, kitorg pupusing skali lg gerai2 kt c2 then balik… mkn kt 6th jumpe kak noris wif abg askar. Balik amek hdd kt judeng sbb nk burn cite utk membuang masa lps kt umah nnt…
Balik bilik mlm 2, mandi2, kms2 bilik sambil burn selected cite n ym ngan beberape makhluk…pelik jugak la sbb ptg td ms ngah sakan shopping gile ngantuk jugak tp da mlm2 bute nix de lak nk rs ngantuk huhu knapekah? Again…again…xleh tdo lg huhu xpe la…bz2kn diri mengemas bilik smpi cun2 gile maklum la tgl sosorg…dunia aku yg pny heheh lepas2 lyn ym smpi subuh.


SABTU 10/2/2007

Pas subuh tertdo sat tp x leh lame. 3 jam je dh tersedar sume dgn segar bugarnyer. So lyn pulak cd sambil voice chat ngn kak huda (heheh nice gossip lho!!) Well ekceli jji ngn kak ezra nk balik ptg or mlm. Skali dlm kol 11 die call ckp cls die hbs kol 2. pas2 aku pon siap2 la mandi ape sume. Nsb baek brg2 da pack mlm td. Sms judeng sbb nk anta balik hdd. Jji pas zuhur. Skali ru je siap mandi kak ezra call ckp die da nk smpi x lame lg huhu kelam kabut jgk la sib baek baju sume da iron mlm smlm jugak. Pas2 kol 1 kak ezra smpi, bg hdd kt judeng smule n balik la..
Kol 3 smpi umah, lunch pas2 kua smule g jumpe acik kt skolah. Singgah pasar mlm jap g beli kuih muih n nasik lemak. Aku beli la apam yg kecik comey 2 pas2 x sempat lak nk smpi skolah acik aku da mkn sume habiskn hihi sdap la…xleh thn.. so da smpi la skolah acik within 1 n half hour huhu nsb baek la aku pakai behave sk8 maklum la melawat skolah agama ni malu2 gk la kn huhu
balik 2 ayong ajak g ldg kambing kwn ayah huhu aku ni dh la ngantuk…xpe la…ikot aje la…sampai2 2 mak ayah n adik pon same2 excited jugak cm saudari ayong si doctor haiwan nk naik kandang 2..aku mumule cm mls la, lepak2 lam kete dulu skali tuan kambing dtg bleh lak pakcik 2 sound aku –tdo ker? Huhu marah jer rase so aku pon kua la dr kete. Pijak2 je tanah berterabur taik kambing yg bulat2 2 huhu tp sbb da malu ngn pakcik 2 aku naik jugak la kandang 2.
nk dijadikan cite, sekor mak kambing tgu lak kt tga kandang 2…aku takut nk jalan, mak kambing 2 pon takut nk kuar huhu ape cite nih..sume mate memandang ke arah aku yg ngah wat bunyik horror tuh. Adik asyik ckp “jln jer..die x gigit…” yg aku plak ckp, “mmg la x gigit tp kang die tanduk org huhu” yg pakcik tuan kambing 2 plak asyik gelak2kn aku huhu maah jer makcik!! tp last2 aku pon selamat naik kandang 2 n mak kambing 2 pon selamat jugak hahaha
Balik 2 aku sik tdo jer start dr lam kete sampai la balik. Kol 9 ru aku g mandi 2 pon sbb adik da sound “angah ni mls tol die nk mandi ni!!” lepas 2 akibat x tau la kenape aku asyik tdo tdo n tdo jer sampai la esok pgnyer…huhu tp syok la sbb mimpi best huhu


AHAD 11/2/2007

Bgn lmbt again huhu guess when..kol 10 huhu sejarah…sejarah…kua bilik, amek towel n bc paper huhu it’s a good Sunday when u’re home huhu lepak2, lunch, mandi, zuhur, siap2 g anta ayong naik bus pas2 g skolah acik. Balik da maghrib. Online dulu pas2 mkn mlm n br mandi huhu lately liat tol nk mandi lor….pas isyak mak n ayah anta acik g urut kaki yg terseliuh. Tgl umah dgn adik. Lipat kain sambil sms wif sepat n tgk tv. Pas2 tdo sampai pg…


ISNIN 12/2/2007

Again, subuh kol 7 huhu ape nk jd ni cik kak?! Pas smyg trus on9. breakfast. Kemas rumah sket2. basuh baju. Kuar sat p fotostate n amek gamba. balik umah mak da nk g mlake…huhu life’s sooo bored without mak @ home huhu mak da pegi, tgl ngn acik yg sakit kakinyer. Lunch mak da masak tp nasik aku yg kna masak la huhu tgk2 beras da hbs huhu lupe lak nk bli td so kna la kua sat g beli beras sbb ayah lmbt lg nk balik keje. Pas2 susun2 ketas fotostate td sambil tgk cd. masak nasik, cuci pinggan n sidai pakaian yg basuh td.
Pas2 tgk cd lg sambil sms dgn ima huhu aku rs cd 2 yg tgk aku sebenarnye sbb aku sik tutup muke jer sbb takut wakakaka x best ler tgk cte antu sosorg huhu aku takut!!!! Da dekat zuhur. Ayah da balik 4 lunch. Hmmm nsb baik nasik da msk. Panas2kn lauk n serve utk ayah n acik pny lunch. Adik balik lmbt hr ni ade kelas tambahan. Pas2 baru mandi pg huhu…kua td x mandi la lg yer?! Hahahah xper, muke owez sweet cm da mandi huhu
Ptg ngah syok2 tgk tv cte ratapan anak tiri tbe2 ujan turun. Lari2 kuar rumah angkat kain kt ampaian. Pas2 smbg tgk tv. Kol 6 ayah bwk adik2 g main bola. Tgl sorg, time utk kemas2 rumah huhu kemas seluruh rumah dlm ms sejam. Beres. Clean n clear! Kol 7 dorg blom balik lg. lepak tgk dats so raven antr tv show kegemaran gk la sampai dorg baik. Smayang maghrib. Serve utk diner. Lepas dorg diner, lipat kain sambil tgk tv dgn adik. Kol 1030 sume org da masuk tdo. Dlm kol 1130 mak sms tp too mengantuk 2 main sms so jz told mak dat everything’s in order n wish mak goodnite huhu. Mak cakap die tgl sorg jerk kt suite (kot) 2 so mak ckp “jom la temankn mak sosorg kt sini” huhu 2 la org suro ayah mintak cuti seminggu p pusing2 melake lg ayah x mau! Huhu

0 precious comments: