D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

March 18, 2007

a trip 2 d old skul -mission complete!

last friday aku mc so mak n ayah ajak g kuantan in purpose 2 setel a few hal n amek acik balik 4 school break. otw 2 aku slow talk ngn ayah nk g old school [semsas pusat kecemerlangan]. seingat aku, sejak amek result [23rd of feb 2003 if im x mistaken] aku xpnah jejak lg skolah 2. tp since then aku ader 1 azam dat i'll coming back utk membuktikan sesuatu. thanx god, u made my wish come true last week!

so aku sampai situ about 11am [melalui jln2 kenangan n menjenguk tempat2 lepak zmn kanak2. nmpk la port2 lalalalalala dulu2 cewahhh…..] bebudak pon cm sesebok nk balik dh maklum la cuti skloah. hmmm bru aku prasan, last batch yg aku knai [f1 ms aku f5] da abis skolah pon n akan dtg utk amek result lak next monday 2 so x point la aku nk cari sape2 junior yg aku knai lg [wp teringin gle2 nk jumpe abby si hensem-cute 'jambu' heheh]. park kete, aku trus naek bilik hem. yezza, dats 2 purpose -jumpe bonda! otw naek tangga jln blkg frau azwa tp beliau x knai aku kot. nk tgur lak x sempat since ngah bz diskas ape tah dgn cgu baru yg aku x knai. dpn bilik bonda jumpe lg 1 cikgu baru. bukak je pintu bonda trus sebut 'ye basripuzi...' ups! terkujat aku huhuhu knai lg rurupenyer. cuak jugak trus ckp 'eh, bonda ingat lg?!!' n bonda jwb [sambil cgu baha kt dpn sengeh2 'baru cikgu khir crite2 sal kamu'... ups lg! asal lak cikgu fav aku 2 nk cte sal aku [aka paparazzi -rindu nk dgr cgu khir pgl aku mcm 2 lg!!].

tp satu la havoc sampai cikgu baru lam bilik bonda 2 trus toleh tgk aku bile bonda tny 'kamu dtg nk hantar kad kawn jugak ke?!' ups lagi lagi!! ape kes lak aku nk kawen nih? huhu kn 'anak bonda' 2 dh ader awek baru... sy kne carik baru gak ler huahahaha pas2 cte2 mcm2 perkare n tau la ape cte. pas 2 g masuk bilik guru. masih x berubah...masih mcm dulu gk cume half of d population [cewah masuk lak bab stat] dh dipenuhi ngn cikgu2 baru yg aku x knai. x kesah la yg penting sume cikgu yg aku jumpe hari 2 sume menyebut BASRIPUZI dgn lancar sekali menandakan aku ni jauh dimata tp sebenarnye dekat dihati. hehehe, prasan! yg x tahan ustaz mad ali sengeh memanjang dok borak ngn aku!dh le cuak gile ustaz aku 2 sbb cikgu baha ckp aku dtg dgn 'husband' huhu pepandai jer cikgu baha nih. tp aku pandai counter.."ye ustaz, sy dtg dgn husband mak saye.. ayah saye la 2, mak pon ade!' baru la ustaz 2 sengeh... huhu klo aku kawen mesti la jemput sume skali [especially ustaz j n ustazah zainab hehehe] maklum la bangge [heh buat plek ape aku pg2 bute nih?!

so bile dh jumpe smule [to be note, after 5 years k] mcm2 la aku disoal jwb dan melalui sesi soal jawab yg panjang sampai ayah sms suruh cepat [pdhal aku tgl hp lam kete hehehe] maka tertuailah impian aku utk 'membuktikan' siapekah aku yg 'comot n sememeh' time2 skolah dulu...thanx god!! aku rs lapang gile2 punyer... habis 'hutang' utk diri sendiri... yeah adi, u did it!! cayalah~~~~

p/s: fyi, skang ni dah wujud semsas d 2nd which is ekceli skolah integrasi kuantan sbb almost sume cikgu2 kt sane import khas dr semsas. cikgu asmui [bapakku syg], cikgu khir, cikgu ct norizah [cikgu add math fav aku], ustaz j [gpk ke ape tah jwtn beliau] n ustazah zainab [xleh pisah huh loving couple] n ramai lg la cikgu2 kt sane. cikgu aisyah masih stay kt semsas [aku tau sbb nmpk rekod mengajar die. cikgu jeff jd kaunselor kt semsas [imagine how he looks like] cikgu mat u bz semacam jer mcm sll la [takut nk tegur cm horror + malu heheh]

so utk sume 9802 aku diamanahkn oleh bonda utk btau korg [specially pokcik -sape contact pokcik lg sile alert beliau!!] dat bonda sgt2 membutuhkan any news dr korg... ala, @ least anta la poskad ke [cdgn aku jer sbb klo bleh aku pon xnk tunjuk muke kt c2 lg hehe] kad kawen ker kt sape2 yg nk kawen [sbb aku pon xtau korg kawen!! argh... marah..marah.. tau2 dh kawen jer..] ye la, mesti die nk tau ape jd ngn anak didik die skang [kn bangge klo jd cm palo yg nk belayar kliling dunia tuh huhu]

oke la, time 2 go nk p cls lak nih. ni aku kasik nombor bonda [dgn alert, [bonda pesan] call aje tros sbb bonda x reti nk sms2 nih] 0139023943. g la jejak kasih... aku dh xder kasih mahupun kekasih yg tertinggal kt semsas utk dijejak heheheh [tbe2 rs cm gile2 harap izo will read dis hahahah adi gelak jahat!]

4 precious comments:

izzuddin ismail said...

g old skool? buat laa kenduri kawen terus kat dewan skool tuh.. hahaha

d|L said...

aik,ape kes kawen2 nih judeng?! xkn bru tgk cte dak 10 n 12 thn berchente dh tros inspired nk kawen kot!!

izzuddin ismail said...

haah laa.. dh xsabar nk kawen.(sbb xnk jadik director).. hahaha

d|L said...

xkn status married xleh jd director kot. i ari 2 blasah jer, laki i x marah pon... huahahaha