D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

April 29, 2007

ceritera cuti semester...

thanx god, setahun lg berlalu n aku kembali meninggalkan um utk tahun ketiga [wawawa bile la nk tglkn utk selama2nya ni?] so last rabu sume paper aku utk sem 6 dh pun habis. merdekalah aku buat seminggu huhu so mlm 2 aku pon gerak meninggalkan kolej yg menyimpan byk gk lah kisah suka duka dan luahan hati aku sepanjang sesi lepas... the best part was klikk iv [tbe2 aku rs alive dgn kehadiran klikk dlm kamus hidup aku yg dh pun aku tutup 2 hihi] n d worst was... ade la xyah ckp tp mase bulan 3 ari tu r huuhuhu [lupekan... lupekan... lupekan...]

1st day sampai umah, tdo. esoknye bgn tdo, mandi, tros kua g sogo. balik sogo, pack brg n trus blah g rumah uda. mlm 2 tgk af ngn yin, angah shahir, alang haziq n nuyin. [thanx god blah jugak aizat d shrek 2 huahah] esoknye pas subuh kuar beramai2 membeli nasik lemak ngn karipap kt warung depan simpang. pas2 mkn, lepak2, siap2 n blah. lunch kt pj. ptg 2 kua lak g umah ucu. last skali g makan nasik gorang kt adik manja. pas2 lepak2 jahitkan name tag ibal n mengadap la bende ni huhu

so cuti kali ni aku yakin dh x mcm cuti2 sesi2 lepas... aku dh x perlu terjerit2 kebosanan memikirkn ape nk buat setiap hari. cume kureng best sbb aku kan miss zaman2 nk g pasar ngn mak.. [erk, mane ade g pasar dh... mak kn dh keje smule hihi... oke, xde miss pape!]

well sebetulnya risau aku x habis setakat sini je, i meas after d xm la. sbb aku cume ade dlm seminggu je cuti. lepas 2 on d 4th sampai 6th may aku kena assesment course kt kemaman. harap2 dpt la proceed 2 next stage n lastly bleh la trus menyandang jawatan ptd [dlm negeri pon oke] yg mak n ayah harap2kn sgt 2... well ekcli aku dh mula berfikir, dis is d time 2 sacrifice everything 2 mak n 2 ayah. utk say yes 2 every good things yg dorg order me 2 do, 2 fulfill every hope of theirs, 2 pay back everything they give me in term of love and care.. n i really wish i can do anything for them... mak n ayah!

so lepas course aku li plak. huhu penatnyer... penatnyer... dh la mcm cuak2 cmane la nk keje ni? uik takutnyer!!! pas2 kne wat projek pas2 g present... waaaaaaaaaaaaa takut... takut... takut... tp 2 la yg aku akan hadapi sepanjang cuti nan dua bulan nnt. yg x tahan 2, akan sambut bday kt opis warghhh giler babeng la adi! haha

sekarang ni kire aku mcm counting days la utk melalui hari2 yg tak tau la sukar ke sedap 2 nnt huhu tp mcm2 la aku rs... excited pon ye, kecut pon ye. cuma yg pasti, 4-5 hari jugak la aku akan x jumpe menatang bernama internet ni huhuhu [mati keras aku kt kemaman nuuu!] so after all, mahu tdo suda ya kwn2... wish me luck n pray 4 my success erk, jgn lupa itu! hahaha tq...

0 precious comments: