D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

May 6, 2007

PAC (4) 2007 [Cik 66]

thanx god akhirnya berakhir jugak satu lagi ujian utk aku. n here goes d stories...

PAC DAY 1ST

1. pendaftaran

mumula daftar mmg rs cm nk balik jer. bilik die best la, ala2 1st world hotel genting 2. best lagi kot. oo ptt la 1st world 2 murah jer huahaha sume buat sndiri jer maklum la balak pegawai sume kn hihi lepas2 amek nombo [bermula la pngenalan aku sbg CIK 66 utk sepanjang PAC tersebut. xde panggil2 nama ek, panggil nombor. dh la tag gile besau mcm dak primary pny kad kua g tandas huhu] n amek gamba, lunch, taklimat. lepas 2 semua calon kena draw tajuk2 utk public speaking n pengucapan awam. thanx god sbb kedua2 tajuk yg aku draw senang... tangan x busuk la 2 hihi

2. xtvt 1&2

aktiviti ni berlaku malam 1st 2. setiap calon akan diberi kumpulan seramai 12 org tp kumpulan ni berubah2 utk setiap xtvt maksudnye ko mmg xleh nk carik geng la.. sume buat sniri je. so xtvt 1 dinamakan "aku dan kamu". kitorg dibahagi kpd 2 grup plak 6-6. lepas2 setiap grup kna buat gaya utk satu simpulan bahasa supaya grup lg 1 bleh teka. masalah yg kecik berlaku bila simpulan bahasa yg grup aku dpt x penah didgr oleh sape2 pon dlm kumpulan 2. nasib baek la bleh nk digayakan hihi

lepas stgh jam, ktorg kna selesaikn satu misi menangkap penyeludup senjata n yg paling best bila aku dipilih menjadi ketua hihi sgt2 best dan merasa berkuasa bila berjaya belakon sbg ketua n menangkap marco imri huhu maka pd mlm 2 bermula la misi aku mempersembahkn sebaik2 perkara yg ada dlm diri aku utk dinilai... [tbe2 naik smangat lak hihi] kat sini mmg sume bende sal assesment la. setiap masa aku mmg kna smart maut la ala2 officer sampai ade panel yg guess aku ni banker huahahaha bangge siot!!

lepas2 xtvt 2 [english session lak] ktorg telah diberi 12 barang n 1 situasi dimana space ship ktorg tlh mendarat 200 feet jauh dr mother ship. so utk meneruskn perjalanan jauh balik ke mothership 2 kena eliminate 6 brg. mula2 setiap pemilik kena pertahan kan item masing2 dpd dieliminate. kena bg rezen la nape brg kita perlu dibwk dlm perjalanan 2. aku telah diberikan dua .45 caliber pistols. so aku pon ckp la pape yg ptt wp aku tau gun xde gunanye kt tpt xde graviti mcm kt bulan 2 huhu. lepas sume dh ctekelebihan brg msg2, kitorg kne la pilih brg2 utk dieliminate. so aku telah secara sukarela btau grup aku nk eliminate guns tersebut. dorg pon stuju stlh dgr hujah2 aku. n ekali lg bangga bila panel puji lak aku time pembentangan sbb aku suju utk eliminate guns 2 due 2 my responsibilities kt teammates hihi bangga... bangga... harap2 point byk kt situ!

lepas xtvt ktorg balik n tdo hihi sempat la jugak aku ygk tv sambil cari idea utk public speaking n pengucapan awam.

PAC DAY 2ND

1. xtvt 3 & 4

yg ni agak x best tp performance aku oke la jugak rsnye sbb aku present kt dpn n buat gk la argument sikit2. waktu xtvt 4 aku dh hilang fokus dh. tp aku rs sume org pon mcm 2 sbb msg2 cuak utk public speaking n pengucapan awam nnt. aku? buat2 col la kn pdhal...

2. xtvt 5

sampai la waktu utk pengucapan awam. aku kena ulaskn bab etika sal kwn baik yg buat salah laku. nombor dipanggil scr rawak. nasib2 ko la labu... alhamdulillah aku goreng sampai garing la hihi pas2 panel 2 pny aku ni banker ke? ups, tidak! saya pelajar tahu akhir tuan! huhu bangga la jugak sbb dlm ramai2 2 aku la yg blom abis blaja lg satu2nyer...

3. xtvt 6

lps lunch time 4 public speaking. skali lg pilih no scr rawak. tajuk aku "thd driving age limits should be increased. discuss." n skali lg aku play safe tanpa guna akta2 or fakta2. bleh la aku lepas tanpa disoal leh panel. i'allah markah pnoh kot hihi sbb die x tny huhu

4. ujian larian

wawawa ni la perkara paling kejam aku rs. aku n sume org yg mampu kena lari 2.4km. aku blasah je la... akhirnye dpt la jugak 3 points out of 5. lps 2 aku lepak2 la kt bilik tetamu. borak pny borak rurupenye akak 2 dak sc com merangkap ex gf abg is n knai lak ngn azim n nua... x larat!! pas2 bermula la segala sesi2 yg ptt n x ptt sampai la aku ngn die ngam giler huhu

5. xtvt 7

last xtvt b4 majlis penutup. debat ala parlimen membincangkan isu poligami n sebagai kerajaan aku kne sokong la bende 2 kn... so mlm 2 sume org jd YB haha aku dilantik YB Kuala Lipis ye ganti YB Saufi hihihi kita gulingkan dia!!! so mmg last xtvt ni damn seronok la... komen panel kt aku, suara lantang n berkeyakinan.. huhu biase la aku klo part2 hiphop ni mmg terer... dlm hati tuhan je yg tau...

maka dgn berakhirnye dabate 2 hbs la penilaian terhadap aku. esoknya iaitu hr ni pulang la aku ke rumah dgn bdn yg sakit2 huhu esok kene lak g um setelkn dokumen2 yg SPA nk memandangkn aku ni grade lg setahun huhu lusa lak da start li so sile nantikan kemunculan diari hidop aku yg seterusnya k

sekian terima kasih...

0 precious comments: