D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

April 12, 2007

ceritera weekend @ genting

::keberangkatan::

last week kolej buat diner @ genting. lebih gempak dpd biase la konon. alkisah, bgn agak lmbt kol 7 sbb smlmnye kn penat g jln2 uo pas2 tlg minah eksiden n etc sampai balik klo 11++ huhu. bgn pg, iron2 bju n siap2. turun2 da ramai org gather kt foyer. mumule ingt nk gk wt jht xmo ikot trip penerima anugerah tp pk2 balik asal lak aku nk wat spoil majlis org so aku ima n aan pon kuar la. thanx god kitorg x skip sbb bus penerima anugerah 2 bkn bus akuarium yg pneng 2 huahahah. yg x tahan 2 dik dpn skali maklum la jln nk g genting 2 kn otw balik umah jer. silap2 pakcik driver terlajak, lunch kt umah aku dulu la bru naek diner kt genting hahaha. lepas2 da sampai genting... haha tp bkn secare tbe2 la ek.

ni gamba ketika kitorg bru je sampai. wp bus yg ke2 bergerak tp ntah yg kebrape la smpi sbb bus kitorg xder power engine cm bus akurium tu. tp x kesah la sampai lmbt pon, aku da serik naek bus 2 g camping dulu huhu

beratur bapak panjang nk naek skyway. ni la antare geng skyway aku sabtu tu huhu. byk cakap btoi... menyambung tambah tolak darab kate2 aku lak tu huhu
cube tgk insan kt blakang ima 2 nak jugak menyelit huhu

da sampai ke genting kota keriangan, 1st thing yg aku check is my clarinase... maklum la aku kn alah kpd cuace sejuk. okeh, ader lam handbag paling besau yg aku ader. maklum la inspektor gadget mcm2 ader lam beg. ngah kumpul2 2 pon sempat pose2 sambil makan roti bersame bus-mates terbesau, abg bobob n kwnnyer abg julihe..

wajah bahagia aku n cik mira lepas makan roti ngan tuna hihihi aku makan x basuh tgn tau hahaha

ni gambau dgn insan2 yg ima kenai... aku x brape knai... sape la yg x reti gune zoom olympus aku nih?!

lepas 2 g solat n aku ima n aan mule la jalan2 cari pasal kt sane... xder la maen2 pon, jenjalan jer... kedai2 pon cmbest la sbb mmg port lepak fav aku pon... padini store la plg aku suke huhu
paling x tahan kitorg lepak lam ape yg org pgl sebagai "karaoke jamban" hahaha best3x... ni la 1st time aku beradu suare ngn aan n ima kt karaoke... pasni nmpknyer semakin berleluase la hobi aku ni huahaha


lepas2 check-in pd pukul 3. sampai je bilik tros tdo kekenyangan sampai kol 530 hihihi bgn tdo iron2 baju, mandi n sempat la call bonda n daddy... sume org pon ngh bergumbira.. dorg otw g kuantan overnite kt temerloh [mcm jauh sgt jer] n aku adelah antara org2 yg x mencukupkan korum mandi laut esoknyer... sob sob sob


::MGS X -persediaan & perjalanan majlis::


maka sampai la saat yg bosan tp fun hihi aku suke conteng menconteng nih! kebetulan "off-day" so klo 630 aku da siap2 nk menconteng diri sendiri huahaha colek sana sini, kol 7 da siap.. tukar2 baju n etc lps 2 745 kitorg kuar la... ni la antare hasil2 grafiti yg aku buat kt diri sendiri... [hehehe tp ni bukan yg pertam kalinya~~~]klo adam tgk ader chance la nk ikot aku mlm 2 huhu maklum ler.. klo angah la cun2 kn maksudnye nk g OU huahaha

gambar2 lenlaen byk gk yg aku da upload kt fs so sile la melawat ke situ [jgn lupe testi skali yer..] n ader gk gamba aku ngn judeng die da upload kt blog die huahahaha [judeng, dats y i lap u la judeng hahahahahaha *gelak guling2*] sebenarnye judeng x sudi nk gambar ngn kitorg dgn baju mahal beliau so beliau naek awal x tgu pon kitorg. kecik tau ati kitorg ngn kamu judeng!! [judeng sile take notes!]

sempat jugak posing ngn geng2 yaya yg cun... alamak, nik ker yg amek gamba nih? tiade plak lam gamba...ni gambar aku selaku pengarah projek dgn saudara amir ramzani selaku pengerusi kelab komputer tun ahmad zaidi a.k.a cctaz.

yg ni pulak aku ima n aan bersame qayyum a.k.a mohd QQ plot yg riang gumbire tersengeh2

lepas 2 gamba ngn encik kalam azad yg mcm magician plak mlm tu huhu. encik kalam ni byk membantu aku ngn projek aku yg sengal tu dulu so jasamu dikenang wp projek 2 klo bleh xnk dh dikenang2 huhu [aku rindu.....]
ops! lupe la plak scene amek anugerah kt atas pentas huahahaha [wp sijil2nye aku maseh x amek2 lg dr opis... sabar ye anak2 ku!] tp aku yakin la gamba cni [wp nmpk butbut je] judeng mesti xder pny la hihihi
tgn sape la nyebok nk kne gigit 2?!
lepas sesi bergambar2 mesra tu ktorg pon naek bilik, wash up n etc, nengok2 gambau then tdo kol 330 pagi yg hening. oleh karena bertiga lebih baik lagi maka mlm 2 aku tak diganggu mimpi2 aneh. nk2 plak sejuk jer kn... best! best!

::kepulangan::
esoknyer, x seperti yg diplan, kitorg bgn lmbt 830am.huhu aku da ingat mls da nk g breakfast almaklum la sedap tdo tp kg org ckp pe plak kn aan n ima je g... kna kutuks plak la aku.


so oleh sebab blom sejuk [a.k.a blom mandi] maka aku turun je la dgn baju yg xbleh blah dilitupi selendang warna sedondon hihi menjadi gk fasyen datin tersebut [ceh!]

maka sesi makan2 berlangsung dgn jayanya seperti ini....
lepas makan, balik berkemas2 dan keluar bermaen semula... maen sampai penat...
nyanyi lg kali ni ngn bazz plak tp paling best 1st time lwn boling ngn ima n aan hihi
mumule je aku menang pas2 last2 aan yg winner. tp x kesah r yg penting ima kalah hahahahah jahat... jahat... jahat... lepas2 kami pon pulang.. alkisah kitorg naek kete kabel ngn berok!! huhu mls nk ingat. sakit jiwa btol aku! lepas2 sampai2 je ima g toilet skali pakcik kt c2 btau bus um tgu kt parking. aku n aan pon punye la xnk naek bus aquarium 2, kejar2 turun [naseb baek beg ima ader roda so lajuuuuuuuu jer hihi] n dpt la seat same kt bus yg xder power engine 2 huhu... balik plak pakcik 2 ikot jalan jauh huhu [2 la pakcik xnk kejut sy tanye jln mane lg dekat!] so sampai kol 4... bapak malasnye nk jalan dr gate ke bilik. dh r tinggi huhu


::moral of d story::

1. naek kete kabel mesti cukup 8 org klo x abg jaga 2 marah taww

2. g genting xyah bwk clarinase sbb x flu pon tp kna bwk steroid sbb sakit tulang temulang wawawa [aku naek pentas lam kesengsaraan tau!]

3. lps ni masuk opis bleh r make-up2, cubaan di khalayak yg x dikenali dh berjaye...hahaha

4. lenkali g genting mesti g maen, jgn blagak sgt konon2 tahan dugaan wawawa aku nk naek yg abg bobob ngn abg julihe naek 2... [gambar diamek secare candid dr kfc berhampiran sebelum mereka sedari bahawa mereka diperhatikan]

5. aku ni ayu jugak orgnyer [huahahaha mcm xsah!]

6. btoi la die kate "oooo dh nakal budak ni rupenyer lpas abis skolah!" [eh awak, sy pon bru prasan sy ni nakal hahaha]

7. siksenye la tuleh blog kali nih!!

6 precious comments:

kudozu said...

pnjang lebarrrrrrrr!gmba serabut aa kak.ape jd ni?kate nak compete ngan judeng?XD

Anonymous said...

ala xpe jer... ni pertandingan seumur hidop, lambat lg nk decide sape kalah sape menang

::author::

izzuddin ismail said...

1. well.. klu dh awal2 dh hancusss, akan datang ape tah lagi.. haha (mendownkan org)

2. ur rite.. im not gonna be on stage.. even for the next mgs.. hahaha

Anonymous said...

judeng ni x pasal2 jer...

p/s: i bru kua ngn akak baru u pg td..

kudozu said...

judeng got new sis keh?
;D
ok,ape2 pon sy sbg blogger juge pasti mnyokong anda!
futari no gambare!<--btul ke?hehe

d|L hAS said...

haah, klo da saling mengadd-approve la kt fs 2.. ups, judeng.. i dikonsider sbg dh terkantoikan u ker ni?

u ni sokong i ke sokong judeng ni dil? baek u pilih salah satu, mne aci skg 2-2, sj r 2!!

spenjang yg i blaja 4 thn xde plak sensei i sebut GAMBARE.. x tau la plak klo i yg x sempat blajau huhu