D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

October 31, 2007

Tragedi Oktober

Hari ini merasa sedih...

Last Sabtu budak besar sms budak kecik ajak kuar jalan-jalan malam Rabu hujung bulan ni(hari ni la tu...) lepas habis course budak besar kat HQ. Macam excited budak-budak berdua tu maklum la ni mungkin final chance nak "dating" sebelum budak besar jadi laki orang bulan depan hihihi...

Since hari tu budak besar n budak kecik plan2 la 2-3 benda yang nak buat nanti. Budak besar pun tanya-tanya jalan nak masuk UM. Budak kecik fail kalau explain direction via phone ni so budak besar decide nak tanye aje kat housemate dia nanti. Sempat jugak budak besar pesan kat budak kecik "jgn bgtau cik abg awk ye..." Hihihi ape2 je la budak besar...

Sampai la hari yang dinanti-nantikan. Budak kecik yang sejak akhir2 ni selalu jadi "penunggu" libry telah decide untuk study kat bilik aje memandangkan budak besar cakap nak datang sebelum timing yng sepatutnya budak kecik balik dari menelaah. Budak kecik study macam biasa tapi kat bilik. Budak bear pulak pergi course.

Petang menjelang. Budak kecik semakin excited nak keluar dengan budak besar. Seronoknye... Maklumla kali terakhir huhu (budak kecik tak sdeh pon la...) Tapi tiba2...

"awk, sy x dpt g tempat awk mlm ni. kena balik mlm ni gak!" Budak besar sms budak kecik

BK: owh ye ke? sekali lagi huhu kesiannye kat kita... tp kenapa? cuti awk sok kna tarik ke?

BB: sy half day sok tapi ada blablabla....
(tak yah la cte kat sini. Budak kecik pon mls nk amek tau hal2 rumahtangga budak besar hihi)

BK: owh oke. kesian awak hihi mesti frustkan x dpt jumpe sy. dah la ni final chance kita...

BB: mesti la sy frust!

upsss!!! dan budak bear tak lagi mengsms budak kecik sampai ke ptg. Frust sangat kot huhu

Tibe2 budak kecik yang rasa semuanya oke2 je berubah merasa frust jugak macam budak besar... Betul la cakap budak besar sejak dulu lagi...
"kite ni x de jodoh la awak... selalu xde jodoh..."

Hehe ape la budak besar, mmg la kite xde jodoh...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hmmm budak kecik pun memblog kisah sedih hari ini di sini...

Tapi bile fikir2 banyak kali, bagus la jugak kan jadi mcm ni. Takde la pulak kedua2 belah pihak dihantui perasaan bersalah nanti. Budak besar menipu tunang dia, budak kecik menipu Mr.Boocuk dia. Hmmm tuhan maha kaya!

Tapi tu la, aku yang mumule rasa oke (n a bit relief jugak sbnrnya sbb tak jumpa alasan nk bgtau Mr.Boocuk) masa dpt sms td tiba2 berkongsi frustrated si budak besar....

Xpe la awak... Wedding awak nanti sy janji sy datang. Kalau Mr.Boocuk sy balik, kitorg dtg sama2 k. Ala, lepas kawin pon bukan tak leh kuar ngn sy... mcm biasa la... JGN BGTAU SAPE2 hahaha

0 precious comments: