D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

August 20, 2008

perkara-perkara mustahil ogos ini...

Sejak akhir-akhir ni selalu jugak buat perkara-perkara mustahil...
Balik kerja tido sampai senja. Tu kadang-kadang jugak la...
Selalunya tido lepas maghrib sampai ke tengah malam. Lepas tu mulalah terpisat-pisan, liat nak bangun solat isyak!
Balik kerja lapar memanjang, makan segala benda ngalahkan serigala.
Tiba time diner bleh lak dok tido tak hengat dunia. Tak pon bergayut kat telinga =)
Tetengah malam kang pulak lah perut ni nak lapar... Bedal la ape yang ade...
Patut lah ada yang kate saye sudah bolat!
Tapi ye ke?! Hmmmm minggu lepas bile measure, loss 4kg meh! Kero tol mata dia, kate aku bolat!
Kenduri minggu lepas siap leh pakai kebaya lg awek ni... Part paling best, jebaya tu perlu alter kasik kechek sket lg!
Ye ke saye suda bolat nih??!!!

Kadang-kadang saye rase jugak cam buang karan sebab yang dihujung talian dah ada yang punya.
Tapi bila pikir-pikir semula, ape salahnya sebab dia yang cari saye! =D
Lagipun dunia ni penuh muslihat, yang penting saye tak terperangkap.
Sahabat baik kate, api yang saye main dah semakin marak :P
Kite main api, banyak-banyak tempat... Manelah tau kot-kot ade jala yang terlekat!
Takpelah, kalaupun terbakar, bomba tetap tak mampu nak tolong!
Kalau jala kita koyak, kita jahit semula same-same ye, sahabat!

Tapi semustahil-mustahil saye, mustahil lagi perkara-perkara yang encik lakukan sejak akhir-akhir ni...
Tiba-tibe beliau bermesra-mesraan tak tentu pasal pulak dengan saye. Ade ape-ape ke? :P
Encik masih tak reply SMS saye... tapi encik call, bila dapat SMS saye. Encik call laaaaaaaame-laaaaaame...
Encik cakap maaaaaacam-maaaacam sampai saye tersengeh-sengeh tengah-tengah malam, walaupun encik dah letak tepon...
So sweeeeettt, macam dulu-dulu!
Erk, kita ni back to the past ke, encik?!
Hmmmm mungkin dah masanya kita ubah semula semua perkara?
Entahlah... saye masih tak ade jawapannye yang pasti... tapi encik ade! Saye agak je, sbb malam minngu lepas, encik bagi hintnye!

Ape-ape pon yang berlaku, saye tetap risau tentang anak-anak murid saye...
Testnye sudah dekat, belajarnye tak paham-paham!
Saye tak cukup mase, nak buat kelas gantinye.. ade mane-mane lecturer yang sanggup gadai untuk saye?!
Wahhh... tibe-tibe saye rase, kan lebih baik kalau kawan-kawan opis saye, sudi buat perkare mustahil tu untuk saye!!

0 precious comments: