D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

February 26, 2009

watashi no tamagochi

Sejak saya mula bekerja, saya tinggal bersama-sama sepupu saya dan suaminya....
Waktu tu, sepupu saya was a preggy mommy....
Sekarang (sudah masuk sem baru di kolej saya), saya masih tinggal di situ....
Sepupu saya juga sudah selamat melahirkan her little princess...


Masa kecik-kecik dulu, saya belum berani sangat nak "begger-begger" budak kecik ni....
Saya selalu fikir babies are very fragile... dan saya sangat takut, kalau-kalau i'll break the fragile cute creature itu huhu
Dan saya juga selalu fikir, budak kecik ini adalah anak orang....
Saya tak boleh terlalu rapat dengannya...
Saya tak boleh terlalu sayang padanya...
TAK BOLEH kerana.....
Satu hari nanti, kalau saya dah tak tinggal bersama mereka, saya akan rindukan budak kecik ini...
Dan saya tau kalau saya mula menyayangi dan merindui seseorang, saya akan gelisah dan menangis di dalam hati...
Saya kan fragile jugak!





Sekarang budak kecik sudah berusia dua bulan plusplus...
Selalunya balik dari kerja budak kecik akan bermain-main dengan saya sementara umi dia buat kerja-kerja rumah...
Dan saya sudah semakin rapat dengan budak kecik...
Budak kecik tidur di ribaan saya setiap hari...
Saya rasa budak kecik dah mengenali saya seperti dia mengenali umi dan abahnya...
Kasih sayang saya kepada budak kecik juga sudah tidak berbelah bahagi lagi...





Bila saya keluar shopping, saya teringatkan budak kecik....
Saya belikan gown utk budak kecik...
Saya suka budak kecik comel-comel mcm saya walaupun saya dah tak boleh ber'gown' lagi...


Ima ingatkan saya "anak orang tu, D!"...
Izo (ex 1st love saya) jugak ingatkan saya begitu...
Ken dan Nurul jugak cakap begitu...

Tapi saya sudah sayangkan budak kecik....
Sama seperti sayangkan adik-adik saya (walaupun budak kecik adalah "anak saudara" saya)...


Dan nak tahu apa yang saya sedang fikirkan ketika ini?
Kalaulah saya kena pindah tempat kerja....
Jauh dari budak kecik...
Mesti saya akan sakit... sakit rindukan budak kecik!

Saya sayang budak kecik saya!!!!!!!

1 precious comments:

LaLaLOLa said...

sekarang saya sudah jauh dgn budak kecik itu sebab saya dah pindah kerja. sumpah! saya rindu budak kecik!
budak kecik dah berusia setahun dan banyak bulan sekarang.
dan encik izo sudah jadi tunang saya, bukan lagi ex!