D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

September 24, 2009

Jatuh sakit..

Maghrib smlm tbe2 kena chest pain mcm lepas wat heavy sp0rt xtvt. Mula2 ingatkan oke tp lepas solat ajak parents g klinik jugak. So lah sakit mcm athma tp ntahlah.. Sampai kt kwsn liputan, klinik favorite tutup pula. Klinik lg 1 pula pnuh patients so cari yg lain..

Doc dia belum dtg time tu. Sy dah x senang duduk. About 15 mins later dia mai. M d 2nd patient. Sampai my turn doc 2 tny2 n dia suro sy pakai objek mcm Mat dlm gambar tu. Hehe dah bertahun-tahun x buat, tibe2 rase cm c0mel pule. Lame jugak la. Lemas dibuatnye! So doc ckp bkn athma sgt. More to infecti0n pd paru2 dats y rasa mcm mencucuk2 kat chest n back. Ms tu dh demam 38dgre so he said within 48H kalau msh demam kna wat H1N1 test. Tp maybe x perlu sebab dlm 3hr ni sy cuma demam malam shj. Lama jgk sy dlm bilik doc. Lepas tu exhale, doc tengok da 400, bru bole pulang huhu. Ayah yg tgu kt luar da pelik awat la sy dok lame sgt. B4 balik kena mkn ubt d kaunter dulu hehe mcm budak2 kn, mkn ubt dpn nurse. Malu!

Abt 15 mins later sampai rumah. Sy dah start shaking. Sy perasan kalau sy mkn ubat athma 2 memang sy akan shaking gile2 mcm drug addict x dpt drug. Reply sms da mcm p0mpuan parkins0n da. Wan K tep0n p0n ckp sy lalok huhu. So sy baring n try to sleep. Wargh.. Sgt la sukar! I was shaking n sweating n xselesa sgt2. Tp ms tu blm perform Isyak lg. So decide nk bgn dlm 2pm utk solat. Tp sy yg terjaga every 2H ni msh x larat2 lg nk bgn. Kaki x mampu nak balancekan diri utk brpijak dibumi nyata. Lastly, 530am sy gagahkan jgk bgn n solat. Trus tgu subuh sekali.

Sekarang, sy da agak2 oke. Da x shaking2 tp masih bengong2 sikit. Plan hari ni mesti terus. Ina da beria2 mau masak utk kit0rg pg ni so we have to beraya @ her place jgk pg ni. Hmm sy selalu berazam x mahu ambil terbutalin dan voren tu lg kalau diserang sakit mcm ni tp i have n0 choice huhu so to avoid situasi mcm drug addict tu, sy cuma akan amek mereka kalo da skt sgt je huhu. Tak tahan la berada dlm keadaan mcm itu! Resah gelisan tah hape2. Agaknya mcm tu la penagih dadah rasa kan? Cuma bezanya sy post-effect and mereka pre-effect sbb sy jd mcm tu lepas mkn dadah n mereka jd begitu sbb belum dpt dadah hehe tibe2 sy rs statement sy mcm begok! Haha

Okelah, mahu sambung sikit lg rehat. Selamat pg kawan2!

P/S: Dis is d str0nger reas0n (sy mudah kena infecti0n & sakit tiba2) y b0nda never allow me to study abr0ad.. And reas0n accepted!!

I love u bonda n daddy!

0 precious comments: