D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

September 9, 2009

See what dila is cooking..

Semalam bonda dtg overnite d rmh baru (sewa je) saye. Sampai b4 berbuka. Takkan nak suro mkn luar, x sempat so saye MASAK! So lah 1st time independently msk lauk pauk.
Saye kuar awal gile, 430 n jd org no.3 punch out hehe. Trus g kdai beli sayur2an. Nasib baik kt rmh suda ada encik2 sotong dan encik2 ikan. TQ 2 along n abg long yg bg ikan fresh dari jetty Tanjung Gemok!
Thank God, sotong msk merah n kacang goreng kicap itu cik puan bonda kate SEDAP! Hehe.. Makan tambah lg. Setau saye bonda ini mkn sikit aje n tak tambah pule tp hr ni...
Lepas buke puan bonda call encik daddy. ''Anak awak dah masak. 24 tahun, ni la 1st time masak.'' komen bonda kpd daddy huhu lepas ni kompem i masak!
Dan lepas 2... Nak tahu ape jd? Hehe I dpt hadiah sofa L-shape dpd cik puan bonda! Selonot kan kan kan.. Adik2 saye yg selalu mintak sofa baru, sy yg dpt hehe... Cukup la utk seorg saye (wat mase ini) yg tgl kt rmh sewa yg 1st time ini huhu touching tau! TQ bonda, I love u!

Perasaan malas nak iron bju dtg lg so g keje esok pkai jubah je. (Tak kan nak suro cik puan iron pula!) Setelah menyedari keadaan itu, cik puan bonda berkata ''iron la baju, kamu 2 pensyarah! Tunjuk imej bgus2 sket...'' huhu selama ni saye sll rase mcm watak saye ni sbg penceramah bebas aje! Hehe

6 precious comments:

QilahLala said...

ala ala ala.pandai masak rupanya :)

LaLaLOLa said...

ehehe... cube try test sajer...nasib baik jadik!

hUdArLiNg said...

wah.bila kau nak masak untuk aku plak?

ps: akak kau dah kawen ker?

LaLaLOLa said...

should not... should not... ko mkn byk! hihi rindu ko!
btw kakak aku blaja pon tak hbs2 lagi so xder lesen kawen dikeluarkan oleh parentsku kpd beliau. setakat ni lesen itu aku je yg dapat! hahahaha gelak bangga!

eL said...

tu la huda..bile asri nak masak untuk kite plak ni..mcm best je..haha

LaLaLOLa said...

OMG girls....
nnt i masak utk yu ols okeyh hihi
mai bertandang ke rumah ku....
ku masak meggi utk kamu semua yah!