D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

June 22, 2010

RDC (2)

lepas tu cuti sekolah.... hahaha tibe-tibe cuti pulak kan... tapi memang sangat siyes, saye sedang terlalu memikirkan cuti huhuhu sehari pun jadilah!

lepas cuti, sekolah balik... tingkatan dua pulak... cam hampeh yg semakin hampeh jugak la perangai sebab da senior sket kan....

setiap hari kerjaya saya lepas prep malam ialah tepon ayah... mase tu mak tengah sambung belajar di UM so believe me ayah tinggal dgn adik-adik kat umah... nak tepon mak, jarang-jarang la sbb mak kan study kan.... lgpun mcm tak hafal sangat nombor henpon mak...

dan mamat itu maseh la menjadi poooojaan hatiku... kali ni tak agak-agak dah... terang-terangan! berani mati la haku! sume org tau dah saye tangkap cintan dgn beliau... cume bengap sket la kn pasal beliau tak jugak tau sapekah saye yang meminati beliau ini... hampeh tol perangai zaman dak skolah dulu!

tahun ni siap bagi request2 lagi. biase la budak2 skolah kan suke buat bende2 tak semenggah ni. hari guru la, sukan la hape la... paling takleh lope mase bday beliau yg form twu saye bagi kad bday yang der cite jack and the bean stalk... cerita kegemaran sejak bayi, oke! **b, u ader simpan lagi tak kad tu? carik balik, i nak bace cite tu!** yang tak tahan tu kalo bagi boleh tulis nama penuh, oke! berani mati kan haku hehehe dah tamain dah secret admirer2 ni dah... x berkesan!

owh yer, mase form two ni aku kawan baik dgn kawan baik beliau bernama remon... tapi die tak kenal2 jugak classmate remon ni... haduh lempab la laki aku ni!

lepastu cuti lagi... lepastu form three pulak... jeng3x!!! tahun brape kite PMR tu kawan2??? heheh 2000 oke! 2000! ha tak ke da seploh tahun aku PMR heheh

so kisah sebenar2 nye jadi mase form three ni la... starting point die sdey la...
biase la remaja, kan... konflik jiwa dia memang menigkat tahap gaban la time tu....
saya, sepat, az dan aci mula renggang... tadek sebab... masing-masing bawak jalan masing-masing... dah tak same-same dah... dah cari geng baru dah... stress betul time tu!

semua rakyat form three macam boleh hidu la yang kitorg berempat ni dah cam suwey persahabatannye time tu (time da besar2 ni da ngamho balik dah, alhamdulillah...) termasuk la beliau... mase tu beliau ialah prefect... dan skema gaban oke!

so satu hari yang sangat-sangat stress.... esok lak ade trial PMR... trial oke, tapi peringkat ape dah tadek lam kamus idop dah... peringkat negeri ke SBP ke kot... petang tu saye kuar la jenjalan pas zuhur... saye ckp kat kakak dorm saye mase tu merangkap kakak tak terangkat saye nak kua menenangkan fikiran... cewah, tapi tadek la org brani bajet saye nak fly kn tetengah hari rembang gitu....

ni tempat lepak dgn geng2 dulu melukis ala... korg ingat tak ade satu gambar yg kite kaler reramai tu, pat? yang ko lukis tu...

**gambar dari fotopage zazadin**


saye pon jenjalan arah dewan... gile stress mase tu, lupe lak yang encik beliau ader latihan silat kat litar kecergasan kat belakang dewan...


zaman tu litar kecergasan tu mcm port lepak la kat kitorg... so tanpe arah tujuan saye jenjalan la kan pastu tetibe.....

eh! terkaget kejap.... dia berdiri betul-betulla depan saye... first time oke! first time! antara saya dan dia cuma ada sedikit ruang kosong yang mungin sedang dipenuhi oleh makhluk ketiga yang dicipta daripada api itu... (ececeh ustazah!)

saya terkejut! dia buat2 tak terkejut...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
... bersambung

0 precious comments: