D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

June 23, 2010

dental surgery

haaa semalam... semalam... semalam punye cite ni!

Semalam poja wat dental surgery... poja itu sepupu saya... (jangan la tanya kenapa tadek tagging, sebab jgnkan blog, facebook pun beliau tadek! huh!)

Dental surgery dia gile gaban! Empat batang... buang habis... GERAHAM, oke!

Kami anak cucu tok nawi ni majoriti rahang kecik tapi gigi sekor-sekor gabak tak hengat (anak tekak je besar n kuat melalak)... Buktinya ramai di antara kitorg keturunan tok nawi (haha tu trademark feveret kitorg yer...) ni yang gigi part-part belakang tu tanak kuar habis...

Saya n kakak saya pernah la bertahun-tahun pakai bracess... sebab nak betulkan gigi yang lapis-lapis akibat tak muat kat gusi tu hukhukhuk sakeeeett, oke!

Saye pon pernah sekali dental surgery dulu tapi cabut sebatang aje la... Sayang wei!! Rasenye pernah post gambar encik graham bell tersebut tapi lupe entry yg mana so tadek la nak tunjuk kan...

Sakett, oke! (sekali lagi) sampai kena jahit2. poja dah mcm terlantar saket hape je semalam. dah la kurus, mmg nmpk mcm saket tenat huwahahaha tapi semalam tadek mood nak amek gambar sebab pose!

Lepas tu semalam sempat la gi melawat kwn baik saye (sebenarnye teacher saye kat matrik dulu) yg bersalin her first prince kat hospital berhantu yang same... 6 tahon oke tadek jompe, asyik sms jer huhu

ooo yer, dlm lift semalam ader 2 nurse... citenye begini...
nurse makcik: akak nak balik kol 830 mlm ni. ko jgn tak bg pulak!
nurse akak: heleh... takot la tu kn... kn... kn...
nurse makcik: ko jgn ckp bukan-bukan. kang ko lak yang jumpe dia dok atas tangga nun...
nurse akak: hehehe mane ader...
cerita mereka tentang seekor makhluk yang kompom ghost busters suke... tapi takyah la ckp kat dlm lift yg ader patient... ksian mamat tu nak tido dgn sape mlm nnt?!

lps tu saye berbuka kat surau hospital oke, minum air kosong huhuhu mcm redha gile, kan?!
pastu gi mkn kat chop n steak kat area Mydin Kepong tu... sebelah die tu... TAK SHEDAP, oke! balik saye siap2 gosok baju pastu todi selepas berchenta...

pg td nam steng da kuar gi opis pasal shah alam n kepong tu jauh!

sekarang sume keje2 saye yang da dua minggu bertimbun suda beres.... buleh handover dah ni... nak buat ape lg ni?

tungu je la projek baru masuk esok ke, lusa ke... tajuk je dapat, bahan blom sampai so takleh la nak buat pape...

0 precious comments: