D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

July 9, 2010

RDC (5)


So.... ehehe tetibe je so kan... bukan sotong Encik Paul the Octopus tu yer...


So pada episod nan lalu cewah ialah cerita mumule nak naik syeikh la kan kanak-kanak riang bermain cinta..


erk... cop! cop! cop! Tadek chenta2an lagi la time tu... ye la, saya ni manusia yg rigid jugak kengkadang tu da haritu kate nak kawan je maka kawan je la kan kan kan huhuhu


tapi lame2 da ader la kn jiwa2 cis kau bedebah saje kasik haku berangan bunga2 cinta setiap hari dgnmu tapi tadek la siyes2 pasal kan form three kan memikul tanggungjawab sebesar beberapa skrip soalan peperiksaan yang mewakili delapan buah subjek untuk tahap menengah rendah kan kan


surat2 tu pulak kekadang ade la ditemani cadbury bar kan selalunye blackforest la padehal ai lagi suke almond nuts kan diposkan oleh posmen2 separa bertauliah


sampailah hari yang pmr... tak hengat la tapi yg ingat dapat surat dari seseorang yg ucap goodluck hahaha hampehkan aku goodluck beliau aku tak ingat la... ade kot, ntah!


lepas tu pmr... dalam dewan pon pakat berangan sbb kat depan ade dia kan so boleh la nampak kan kan kan semangat gitu!


lepas pmr habis, skolah la dua tiga hari. yang lepas2 pekse ni kejenye main je termasuklah dia main rugbi


sampai la hari yang last tu kan mereka kan ade la match nak ke mana ntah tak hambek tau pon! so konon2 cam sdeh2 la kan ye la sape tau kot2 result cam hare ke nanti da tak sambung form 4 kat situ ke kan kan padan muke sape suro banyak main?! so sepanjang hari tu saye termenung la kat tingkap kelas kan sambil mengumpat la dgn yang berkenaan tenta ng gossip2 terbaru ketika itu huhu


tibe2 ader orang bagi salam di sebalik tingkap. uik! ngeehehehehe die datang la... lalalalal~~~ gatal lak aku!


so ade la kate2 gudbye to you ailebiyu thank you ye la nak cuti skolah panjang kan sob sob sob terharu tau ai ader jugak org nak gi maen rugbi je sanggup bgtau i die dah nak berangkat hahaha siyes kanak2 memang poyos!!


lepas tu saya balik ke rumah untuk cuti yang mak aih kau bosan tahap cipan! maka selalunya dia akan call. nak saya call?! takut oke mak beliau garang! cis kau dila kutuk mak mertua sendiri selalu la jugak calling2 kan kan ape ni kau tak cakap bercintan lagi kah?? penipu! bagitau die punya game cemane, cuti cemane itu dan ini sampai la result kuar....


Alhamdulillah, result itu ialah straight As okek! Yeehaaaa suda besar dan berjaya PMR je kotttt jgn nak poyo tak tentu pasal! dan bole dating lagi kat skolah nanti hehehe tu matlamat utama kau gi skolah yer?!


naik form four seronok la kan, da besar ececeh


hadiah PMR? saya bagi die tie kot tapi siyes x ingat tapi tadaaaa~~~~~ senaskah alQuran huhu terharu babe! sampai sekarang baca tau! encik tunang juga sila terharu wakakaka


lepas tu life goes on...

biase la dah officially dengan melantik sendiri couple kan so kengkadang ade gak perasaan macam nak lempang je mamat ni menyakitkan hati haku dan kengkadang cam jeles2 la pulak kan die meeting2 ngan prefect2 pompuan padehal tau dah tadek pon prefect tu nak kat die hahahaha pastu gado2 la sikit2 kan sebagai alasan "bile u nak blanje ai eskrem??" hehe


die ajar saye yang tak habis2 bengap sejarah, saye lak ajar dia addmaths sampai rase cam nak ketuk je mamat ni sebab tak reti2 nak mengira pastu dia ajar saya fizik saye lak ajar die kimia... syok oke!


mase tu, kat luar kelas ai cayang yu, yu cayang ai tapi kelas kitorang tak pernah same pon siap lain2 blok lagi dan jauh pulak tu huhu tapi mase blaja ialah saye cikgu awak murid atau vice versa so mase blaja kau jangan coba2 nak maen mata, oke! cewah, kitorg siyes gitu maklum la anak guru besar kapel ngn anak guru disiplin kate kau...


kadang2 sebab tadek mase nak jumpe2 so ajar dalam surat jer... so kirenye ade la jugak perkara ilmiah dlm surat cinta kitorg selain kutuk mengutuk org dan geli2 wakakaka. mane taknye dah kalau surat dia letak soalan addmaths, tak ke saya kena balas bg jawapan addmath tu jugak?! haru la kan kadang2 kan nasib baik makcik terer heheh up sket!


so sweet life goes on and on sampai lah dah nak dekat2 final exam

.

.

.

.

.

.




satu hari saya dapat surat. sape bagi? dia la....


4 precious comments:

Hudarling said...

cepat sambung!!

LaLaLOLa said...

tbe2 rs nk sambung jugak... hehe tp tunggu la ko ye sbb projek aku b4 n after raya ni membukit huhu

Cikgu Jiss said...

mak de gelak sensorang baca hehehe...

LaLaLOLa said...

Awat mak de gelak hahaha... Sy baca, geli sensorg hihi... Jgn dia baca, dah! Huhuhu