D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

August 26, 2010

RDC (6)

so life goes on soooooo sweet like candy...
sampailah satu hari dedekat nak final exam tu kan...
satu petang yg yang entah pape entah!
cewah gambarajah tak boleh belah kuikuikui....
"Kak asrie, kak asrie.." panggil satu awek comel berpakaian silat siap sepasang baru balik lEtihan la tu *spot the E?? hehe* lalu menghulur satu surat lipat kekecik melalui tingkap dorm kak asrie itu *sayelah yang name glemer mcm tu dulu mase skolah sebab dah ramai sgt dila/adila kat skolah tu!*
Eksaited!
Bukak pelan-pelan...
Sedih!
'Hantu kau sesukasuki buat daku sebagai alasan tidak boleh fokus untuk menghadapi peperiksaan! Bhai, SPM setauh lagi bhai... ni baru final exam bhai... jauh bhai... lambat g bhai....' maka merungutlah di dalam hati si Aseri itu selepas mendapat surat cerai itu huhuhu hampeh la!
Life goes on jugak... Saye tak ingat ape berlaku lps tu... rasa-rasanya saya balas je surat yg pada hemat saya (ececeh...) adelah sangat tak berkaliber dan pengecut terhadap SPM itu.
saya kate "i respect ur decision!" tapi memang siksa jiwa dan raga cumanya saya sebagai manusia paling keras hati (pada waktu itu) wat lek-lek saje di hadepan beliau tapi kat dorm.... mak kau!!!
setiap saat menyanyi lagu hape ntah tak ingat sampai Phyll yg same tarikh lahir, same dorm, same rumah sukan, same bilanganadik beradik, same kelas dan same macam-macam lg dgn saye kecuali tak same pakwe tu naik bengang dan kitorg gaduh seminggu sebab lagu tu! hehehe budak-budak oke!
exam habis dan kitorang pulang bercuti di rumah masing-masing membawa latihan-latihan addmaths, fizik, kimia, bio dll yang menimbun di rumah... kate nak SPM kan kan kan... kau siapkan lah latihan tu sume...
sampailah satu ketika yang sedang syiok menyudahkan keje skolah... ye la kalau cuti setakat 30 hari pastu main dah doploh hari campur tido makan jalan-jalan pastu chatting lg (zaman tu baru ade IRC tu pon curik2 main kol 2,3 pagi masa ayah tido haha jahat aku!) so tinggal la berape jam je nak siapkan keje skolah kan maka dah nak ujung-ujung cuti tu baru la wat keje skolah...
satu hari ada org tlepon... alamak ex bopren tlepon la! seronok oke, tp jual mahal... hehehe
ha tau pun dikau tak mampu hidup tanpaku (ececeh angkat diri!)
pujuk punya pujuk punya pujuk... awek ni choiiii xde maknanya nak balik kat kau! belagak tak hengat oke saye masa tu!
sampai la dia tepon banyak-banyak hari banyak-banyak kali. last-last tu, sehari dua lagi nak balik hostel semula saya pun maafkanlah... maunye tak kesian, dah la tepon tu nyuruk2 mase balik tusyen huhu malang nasib izo ku kerana kena g tusyen hehe nasib baik i x pernah kena paksa g tusyen oleh makayah hehe *terasa diri best!* maka balik la skolah dgn perasaan best sebab tiada berlaku pertumpahan darah dan air mata... cewah!
Oke dah! nnt sambung cite pasal ceramah motivasi dr. shukri abdullah (yg ni ade bahan bukti nnt mase yg sesuai nk g gelakkan encik izo hehehe) n cte menjelang spm lak ye...
chiaw!

0 precious comments: