D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

January 17, 2011

senggol-senggolan himpit-himpitan

Kes 1
Yang ni jadi waktu nak balik kerja hari Jumaat lepas lebih kurang kol 5.15 kat NKVE Subang tu. Ace nengok betapalah keciknye saudara Oje ditengah-tengah makhluk besau gabak tu huhuhu
Dahlah tiga-tiga laju nak mamfus lepastu lori yang putih tu boleh lak dia ekor sikit punya rapat ke huhuhu pale otak asyik pk "Lori ni nampak aku ke tak? Nampak ke tak?" sebab cuak gila dia macam dekat sangat kan. Kalau brake kot mmg akan gedeganglah kot huhuhu... Siap berdoa kuat-kuat lagi ngehehehe radiao pun siap turn offkan lepastu paling hampeh ialah sampai lupe nak menyinggah drivethru McD huwaaaaaaaa menyampah tau! Lame gak la keadaan ni berlangsung. Say, 5 minit kot! Dah lah tengah rasa cam nak kencing. Nasib baik tak terkencing lam kete tau. Eeeee mencik la abg lori ni! Nak ngadu kat L.O Suria FM huhuhu
Kes 2


Yang ni lak cite badigol sood malam semalam. Alkisah kitorang adik beradik sepakat nak balik KL dekat-dekat malam la. So kol 7 kitorang berangkat la dari rumah mak. Mula-mula Doin drive pasal hujan siap buat ayat "Doin tak kompidenlah awak yg drive, Ngah!" Hahaha rase nak pelangkung je ayat camtu. Destinasi mula-mula tu g UPM dulu hantar dinner kat ateh & hantar Ayong balik sarama. Pastu nak balik Kepong we all tykar driver maksudnye sayalah yang bawak. So lalu jalan yg familiar la pasal malam kan malas nak masuk KL so lalu Ampang. Sampai la kat area-area Zoo Negara tu biasalah Oje kan suke lelaju so Oje main lane kanan je. Tgh lelaju tu tetibe nampak satu Saga hempet-hempet kitorg. Memang terkejut la kan Doin sampai jerit "Ehhhh Angah! Angah!" yang saya lak memang tekan horn gile lama ade la kot 2 menet hehe puas hati. Nasib baik kitorg tak terlanggar tembok tu tau. Dia hempet mmg baik punyalah. Apesal nak hempet?? Ha, mmg bukan lah sbb dia nampak Oje dipandu wakita chantek, tapi sbb mamat tu sibuk main SMS. Badigol sood tol! Erk, acamane tau dia sms? Sbb Doin tengok la kete tu lps kejadian kan. Nasib baik dia tak keluar waktu tgh horn-horn tu hahaha tp dia mmg bengang la kan sbb kalau katelah terlanggar kan mmg dia la yg kena dulu. Bodoh la! Dah tau nak SMS jgn la bwk lelaju! Eh, salah! Dah tau drive jgn la sms. Wat cam kitorg ni. 1st half Doin dirve, sy sms. Pastu tukar driver dgn alasan, "Doin lak nak sms." Ha kan ke berhemah tu!

0 precious comments: