D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

February 11, 2011

Cik abg boleh tolong gosokkan baju??

Ok! Ok! Ok! Saje gedik buat tajuk gitu =p redhailah... (Tahukah kamu ejaan redha tidak lagi diguna pakai dewasa kini? Ejaan baru ialah reda. Sungguh tidak cantik! Sekian.)
Dah lama rindu nak membelog tapi kini kurasakan hidupku ialah kerja kerja kerja kerja kejadahnya huhuhuhuhuuu. Tp bukan selama ni pon camtu gak ke? Ok, setop! Bukan sendiri kena backing diri sendiri ke? Tu ayat dh belot tu! Hahaha
Well tajuknya begitu ialah kerana saya meeeemanglah pemalas nak iron baju. Menjadi2 pulak malas tu skrg ni haishhhh! Seingat saya tahun 2011 ni x sampai 5x kot sy ironing. Gilak la kan dah bulan dua, dah 42 hari berlalu tapi baru 5 helai/psg baju yg sy iron huhuhu melampau! Tapi mmg malas la. Mgu lepas sampai kena gelak dgn kakak ku sbb nak g kenduri makeup sikit cun tak hengat skali tdg ko obvious gile x iron hahaaha ye la ye la adik mu iron la tdg tu huhuhu... Nasib baik dulu2 penah bgtau tuan tunang yg nnt pas kawen dia kena ironkan baju. Hehehe tu la, sape suro blagak sgt buat statement x suka org lain ironkan baju... Ha kan dah ade org amek kesempatan! Hehe... Ala beliau tu bukan ape... Kan dulu waktu navy tu baju kalo iron ade ukuran2 dia pastu ade tajam2 bagai kan so die dh terbiase ah tu. Baguslah, B... Senang anak2 kita nak g skolah baju smart je mcm bapaknye... Maknye pon senang, cecantek je g keje baju licin tegang hehehe (tp kalau ckp kt dia cani kan... nnt dia reply, "jgn harap!" pastu buat jeling2 gatal hahaha)
Gambaru tu pulek is actually gambar baju yg dia ckp 200% disagree tp tetibe agree tu. Mmg nak kena ketuk la kan main2 camtu. Menyampah tau! So bila dah booking mak andam n butik baru nk setuju kan mmg takde lah kan! Teruk tau wat cani! Eeee.... Hahaha tetibe! Nasib baiklah butik yg baru ni dia sesabgatlah baiknye nak buatkan baju baru kat kitorg memandangkan baju yg kitorg request itu belum ada warnanya dlm simpanan mereka. Eh, tapikan... Sape kate skrg lelaki xmau pakai pink? Saye dah mula rasa cam tuan tunang je yg tak nak pakai pink. Lelaki lain elok je pakai. Gile ramai kwn2 sy kawen pakai pink kot... Ah x kisah la B... Janji sekali seumur hidup kamu penah pakai pink hehehe dan ingatlah bahawa tragedi itu dikau lakukan demi kasih syg mu pd ku muahahahaahaha muntah la korg bace! Hehe
Well actually ade seseorang & sesuatu ttg seseorg itu yg mengganggu pemikiran sy sejak dua tiga minggu ni. Siapa? Hurmmm seorang perempuan. Kenapa? Hurmmm sbb dia tu saiko la saiko saiko saiko dan tak kisahlah kalaupun saya skrg dah tidak pernah ada perhubungan lagi dgn dia tapi apa yg dia tinggalkan dlm hidup saya ni mmg memfobiakan. Well u know like ko rasa cam hidup ko x selamat sbb ade org gila ikut sejak ko muda remaja sampai ko dewasa jelita (hehehe lelebih pulak!) Tapi kalau ikut ape yg dibincangkan dgn tuan tunang dlm keadaan penuh emo kat McD Mid Valley hari tu, rupa2nya banyak lagi yg tuan tunang hide n seek dpd sy ni psl si saiko tu. Cuma ayat "Dia mmg gila la B rasa..." tu mmg buat sy terkejut sbb tuan tunang ni kebaikan dia ialah dia x sebut bukan2 psl org lain... Ish, tapi x kesah la tunang saya tu baik ke tak ke... Yg sy tau kdg2 bila terfikir psl pompuan tu saya jd stress x tentu pasal. Apsal eh? Apsal dia kembali menghantui sy ni? Ececeh...
Dah la! Mengarut! Tido g baik. Esok nak keje lg. Haishhhh... Lambatnye la nk kawen... Bape bulan lg nk kena iron baju sniri ni?! Huhuhuuu selamat malam alam fana :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 precious comments:

didi_adinna said...

Kekanda... Wpon aku tak bape "attached" ngn baju kaler pink, tetapi seyesly, baju u nih santekkkkk! (^_~)

IbuAmirAmirah ;P said...

ohhh..somiku juga seorg lelaki yg sgt x suke dgn kaler pink..nasin]blah isteri die mmg peminat pink..hahahha...