D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

March 16, 2011

RDC (9)

Hari tu dah tunjuk bukti si Izo tu nak kawen dgn sy kan? Haha very the unrealistic tau kalo pk waktu tu... Rasa mcm kamon la skolah blom habis, okeh! I nak pegi overseas, okeh! Instead cikgu2 selalu je ckp, "awak belum jumpa ramai org kat luar sana lagi..." See teachers, batch kitorg ni jumpa la ramai mana pon, last2 dok kawen dgn batch jugak haha gile x berkembang ok kalau buat reunion haha ok, back to citenye.

So batch kitorg 1st skali yg buat grade nite. If m not mistaken buat kat MS Garden kot ms tu. Tapi waktu form 5 ialah belum pandai lepas laku sgt so mmg biase2 je la. Waktu grade nite tu la 1st & last amek gambar sesame. Seriously, after 10++ years ni, tu la satu2nye gambar kitorg berdua. Percayalah!

Lps grade nite tu (was actually the Graduation Night) dah habis la sesi poya2 bebudak spm. Waktu tu belajar belajar belajar bercinta belajar belajar makan tido belajar je kejenye walaupun rasenye tido lagi banyak dpd belajar haha.

So spm pon menjelma. Horror, okeh! Menjelma pon dah bunyi cam seram haha tipu! Setiap malam akan baca yaasin reramai sume f5 kat surau. Ye la waktu tu kitorg je yg ade kan. Masa tu bulan puasa bulan yg mulia kan. Alim2 je izo ngedate pon pakai pelikat je kat balai menanti dgn lampu seterang2 alam haha setan kena ikat kotttt haha

Waktu yg last date tu was like sedih gile babeng. Was like tak pernah rasa sedih sampai camtu sekali ah seumur kena dia. Seriously. Malangnye tgh feeling2 'dah nk hbs skolah lps ni tah ke mana' tu tetibe baek punya ustaz fuad dtg pastu ckp baek punya, "dah izhar, boleh naik skrg..." Haha selayaknya penjaga masa pertandingan pantun okeh. So naik la I sedih2 tu packing2 barang. Esok waktu izo tgh exam, sy dah berangkat pulang. Seriously sedih!

Life goes on. Pergi course kat Kolej RISDA Perak 3 bulan. Dua minggu skali izo mesti hantar kad/surat. Ok, fine! Izo romantik la jugak hahahaha boleh muntah skrg. Kdg2 tepon2. Selalunya emel je. Pastu dia pergi try test nak join navy....

Pastu tibalah waktu amek result. Oh x sangka result chante jugak la kan. Waktu tu 1st time ayah jumpa Izo. Masat tengah tukar2 tengok slip dgn Izo suddenly ayah apper kat belakang saya. Izo pandang je tapi x ckp pape. So kenalkanlah "Ayah, ni kawan." Waktu balik dalam kete ayah tanya, "Kawan tu dapat berapa?" Result izo x jauh beza pun dgn saya tapi kenalah buat ayat bodek yakni, "Tapi he's just selected to join navy so dah ade masa depan la kan?" Nasib baik ayah jawab, "Ooo baguslah tu!" hehehe

So Izo was selected to join navy. Maka musim duka nestapa pun bermula... Ekceli masa tu izo ajak saya ke peringkat yg seterusnya yakni peringkat sekarang la huhu tapi waktu tu i belom puas enjoy, you! so banyak je la alasan saya suruh tunggu la nak belajar tinggi2 la hape la kan. Masa tu mmg la rasa nak kawen dgn mamat ni bila besar nanti tapi bukan la sekarang. Walaupun izo kate kita tunang je dulu pastu dah keje sume nanti baru kawen tapi pd saya ialah susah weh tunang lelame nanti aku dah xde filing2 romantik dah kawen dgn u haha so niat tu dia simpan ajelah...

Saya then masuk matrik. Dating adelah x kesah sgt. Maklum la waktu tu kan budak g. Gopeng tu dah la bapak jauh kan. So xde la deting2 sgt pon dua tiga bulan sekali pon cukup. Tapi dek kerana nak msg2 or tepon2 selalu pon adelah tidak, itu adalah disaster huhuhu tapi still on je lagi...

Macam faham je sebenarnya dia fikir dia akan jauh so takut la kot kena cantas kan... Yang saya lak tetap la jugak tanak ade ikat2 awal2 ni. in other hand sebenarnya saya yakin je kot akan kawen dgn dia. maklum la kdg2 terlupa kan jodoh pertemuan di tangan yang esa. so life goes on and on sampailah satu hari perempuan gila durjana telah menghantui kami... Ok, xyah cite sal beliau, kita sambung episod gumbira dlm post yg akan dtg :)

Above all, tinggal 80 hari setengah je lagi nak kawen... Makan roti canai telur, jom! Hehe

0 precious comments: