D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

February 17, 2011

100 hari mencari cinta :)

Kalau ikutkan countdown yang ku kira manual pada kalendar, tinggal 100 hari je lagi nak bercinta dgn tuan tunang muahahahaha ayat mabok! Wah... Nak kawen dah cik Dila hahaha
100 hari lagi... Tetibe debar. Bkn dbr sbb nak kawen tu (maklum la bkn I yg kena akad nikah, kan? hehe) tapi debar bila pk beberapa isu semasa dan percaturan hidup pasca perkahwinan.
(1) Dah ade 1 lagi family which is family mertua. Walaupun family pakcik Isa & makcik Salbiah tu taklah ramai seramai family kitorg (beza 2 org je kot!) tapi kita tetap kena beradaptasi dgn suasana baru & 'kwn-kwn' baru, kan? Semoga mereka boleh menerima saya seadanya (sbnrnye skrg pon dorg baik2 je dgn saya, makan2, borak2, jln2 tapi takut tu ada la jugak kan...) dan semoga adik2 saya dpt menerima kehadiran lelaki lain dlm hidup kakak kesayangan dorg! Hahaha suke perasan kakak kesygn kan?! Xde ah, mmg adik2 sy rapat lebih dgn sy compared to kakak sy. Myb sbb sy melayan dorg lebih ++ sy ni boleh dibuli2 kot... Kakak sy a bit tegas. So kalau dh kawen nanti, saya TAKUT SANGAT2 kalau adik2 sy tu menjauh... Ye la, sy kn dh ada family sendiri. Dah xleh nk ajak lepak2 sampai malam kat uptown. Da xleh nk ajak pusing2 segala mak nenek mall setiap wiken. Bkn la xleh langsung tp dh xleh la nk sesukasuki hati cam skrg kan. Owh adik2 ku... Korg pepandai la melayan diri sendiri lps kite da kawen t eh... Sobs!
(2) Kakak saya. Adakah dia akan mendapat tekanan lebih dahsyat dpd skrg ni? Ye la, sy kan potong turn dia. Skrg pon mulut2 longkang asyik tanya2 je "kakaknye bila lagi?!" Haishhh kalau ikutkan mulut longkang sy, mmg sy jwbkan je tp sbb nk jg air muka mak n kakak sy lak keep on ckp dat she's ok, maka saya diam je la. So kalau nnt sy da kawen, pastu melalui fasa2 seterusnye lak kan... Camane nak tlg ttp mulut longkang eh? Mksdnye mulut sy ni la, yg gatal je rs nak jwb perlian2 org tu. Paling x tahan kalau tetibe ade org dtg dekat n tepuk2 bahu kakak sy sambil cakap, "xpe... Nnt adelah yg meminang tu..." Tibe2 je, ok! Langsung la tak membantu! Kakak aku bkn x laku, dia sibuk belajar la makcik kepohhhhh! Owh tuhan, percepatkanlah pengajkian kakak sy habis & percepatkanlah jodoh dia sampai (mcm sy) sbb sy xnk kakak sy stress2 huhuhu
(3) Time management. Saya... Dia... Memang gila sibuk tak hengat... Ok, sy boleh la kontrol2 lagi kot (ececeh nak jugak ckp diri tu lebih baik!) tapi tuan tunang tu mcm 24/7 je dia sibuk. Keje. Blajar. Ngajar. Outstation. Seminar. Syif malam. Etc (hahaha saje senaraikan org pny...) Takut nanti ade lak yg kata neglected la bagai kan... Kesian lak kat tuan tunang. Dah la dpt bini sibuk, tak tau masak lak tu! Haishhhh risaunyeeee! Pastu nnt kalau dh ade anak?! Ha, mak ayah keje mcm nak gile... Anak2 mak sape nak jage? Owh, ok! Jgn pk jauh sgt!
(4) Kengkawan... Skrg sy sgt rapat & bertambah2 rapat dgn 2 org bff sy like texting & calling2 almost setiap hari pastu dgn cik aan akan hangout sebulan skali la paling hampres pon. Kalau jahat lebih, tiap2 mgu bwk anak pakcik ayub tu kuar. Tapi nnt da kawen camane? Bkn la kate tuan tunang tu jaki sgt kat aan sampai xnk ktorg kuar same kan (hahaha ayat poyo rase disygi oleh sume org ni!) tp ye la wiken kan nnt nak kena blaja msk dgn mak mertua la, kena ikut laki g training la, kena attend org kawen la (langsung xde kaitan!) alah pendek cite kena mintak izin la (tu xde masalah sgt, pendek je cite) pastu mesti la xleh balik lambat kan mcm skrg kalo kuar mesti cam x jumpa jln pulang kan... Ha cane? Ce cite? Ce cite? Sbnrnye saye takut nnt sy nak g tp laki x bg pastu sy setuju x g tapi dlm hati sy x setuju. Ha camtu. Dose kan? Dose kan? Ok, sbnrnye takut derhaka kat laki! Haha
Hurmmmm seriously, lps kawin pny thingy lebih merisaukan sy sbnrnye. Baaaaanyak lagi tapi x larat nak bebel sini. So hopefully evrything akan selamatlah ye. Persiapan majlis tu dah x merisaukan sgt la. (Duit je yg dirisaukan skrg! Hehe ade sape nak sponsor x?) Skrg sy pk nak siapkan kerja88x tu supaya dpt la ct kawen @least seminggu pon xpe la... Ahhhh, sume2 pon pk keje la kan! Menyampah! Oklah, bye! *emo hahahaha*

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 precious comments:

Anonymous said...

bertahannn! 100 hari jek lagi. wokakkakakak!

-kudozu

Frodo Baggins said...

skrg dah tgl bape hari?
hahahhaa

LaLaLOLa said...

Dila Jr: Kau gelak kan senior eh?! huhu

FB: 81 days left to go, u remind me dat i havent been blogging for 19 days :( kekangan masa keduniaan :(:(