D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

July 22, 2011

Baby menangis-nangis...

Satu hari tu, dulu la lama dah, tetibe saya ckp kat UA, "Nak baby!" Haha siang-siang buta tgh jalan dari Rehab Center DSH ke parking lot kau mintak baby, kan! *lempang!* UA gelak then jawab, "Syg rasa nape tuhan tak mo bg kita baby skrg? Mcm syg kata kwn syg tu sharp shooter la ape la kan. Nape?" Sambil tu UA pimpin tgn saya hayun-hayun cam baru balik skolah tu. Kan waktu tu baru lepas fisio kan... "Ha, nape? Nape?" Ye la, kan doktor, nurse & therapists sume cakap setahun lagi la, dua tahun lagi la, tiga tahun lagi la, tunggu boleh lurus kaki la ape la itu la ini la kan... Pastu UA suruh saya fikir then bagitau dia jawapan...

Saya ingat lagi time tu pas fisio tetibe UA ajak g tgk wayang. Cite Narnia ke ape tah. Sure dia sedar bini dok bosan x buat hape x g mane la tu nak-nak lak waktu tu saya blom hbs hospitalisation leave yg 2 bulan tu kan. So lam kete saya sik tanya je "Kenapa? Timkai? Komenga???" Tapi UA sik gelak je... Bengang la pastu sy buat ayat bagi, "B, nak baby!" Pastu baru la UA jawab... *dah tak koser nak lyn aku lettew!* Nak tau ape UA jawab?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Cuba syg bayangkan kalau kita ada baby sekarang. Sayang nangis, baby nangis... Maunye B nangis sama! B dah la xleh nengok org nangis-nangis ni!" Pastu beliau ketawa!


Choiiiiii! Nak kate aku kuat nanges le tu! Mencik tau dia ni!!!


So now tetiba tuhan bagi rezeki kan... Macam... WAH! Habis la mommy nangis, baby nangis, ayah nangis... Matik! Hahhahaha... Tapi like seriously, saya rasa saya nangis-nangis tu bkn sbb hormonal changes ke pembawakan budak ke ape ke tapi sbb saya mmg kuat nangis muahahahhahahaha ke tak?! Sbb mcm laki kau ckp balik awal tp bila ptg tetibe ckp ade hal kat opis kena balik lmbt sket so kau nangis... dan perkara-perkara remeh camtu la... Ke mmg sbb peknen eh? Tapi ahhhhh! Takyah nak buat alasan salahkan peknen bagai... Perasaan sendiri, sendiri leh kontrol, bkn bby tu yg kawan emosi mak dia... Melainkan kalau dah hobinye mmg meleleh, maka menangis je lah kojenye mcm aku hahahahaha


Skrg UA adalah sangat sweet. Senduk nasik lam pinggan saya sambil kira, "Satu untuk baby, satu untuk untuk mak baby," sambil yg 2nd senduk untuk saya tu kasik setimbun punya senduk. *Sekeh kang baru tau!* Pastu senduk sendiri punya secoet sambil cakap, "Ayah baby makan sikit pon takpe..." Hahahaha mmg saje nak buat aku menangis! UA memang suka usik yang kaw punya selagi tak merajuk, marah, menangis, lompat-lompat, jerit-jerit, histeria bagai tu memang dia takkan berenti. Maka kalau nak suruh dia benti, secara tetibe je kau kena buat air mata kau merembes, maka dia akan senyap... Tu pon kalau dia rasa air mata kau tu cukup nak bg dia benti usik huhuhu pembuli punya suami!!! But I love u still... Hehehe



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 precious comments: