D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

September 12, 2011

hoi nasik goreng hoi sungguh lahzhat!

Sejak mengahwini berkahwin dengan UA ni saye dah terpengaruh dengan nasi goreng (haipppp bab makan laju je nuduh laki hang yer! ngehehe)... Mane idaknye asal ayah balik umah mak je... Sure "Yang, hari ni kite masak nasik goreng je la!" padehal yang masaknye daku huhuhu siap boleh kasik kaler ye nak putih ke kuning ke oren ke merah ke ijau kelabu purple bagai... Request la kaler kan ade set yg 24 batang, 36 batang 48 batang tu sume sebut faber kestel betol! Hehehe... Pastu boleh pulak kalau time kite nak makan nasi lauk-lauk ke mi ke ape ke dia nak jugak nasi goreng pastu rela hati naluri nak memasak. okeh, jika begitu solusinya, silakan! So lately memang la selalu jugak memasakkan nasi goreng sampaikan satu hari tu ayah termengeluh pulak "ala nasi goreng ke? takpe la..." hehe kesian, okeh! So pasni kalau ayah ade sila pendam nafsu menasigoreng perasaan nak makan nasik goreng itu ya, kanda!

Alkisah semalam beraya ke rumah aan on the way nak g open house ani. Sekali mak aan suruh breakfast dulu. Ade nasi goreng, mee gorng 2 jenis, tomyam bagai la kan so makan la sikit-sikit lah sangat semua menu... Nasi goreng dia adalah masakan abah aan tapi rasa cam briyani. Mumule cam pk "ni sure semalam masak briyani pastu hari ni goreng" sebab selalu tu kalau nasi ayam ke nasi lemak ke tapi tak sedap sangat la tak habis akan kugoreng aje... tapi rupe2nye pakcik menggunakan resipi rahsia... Lepas tambah 3x maka berangkatlah ke open house...

Pagi tadi tuptup aan datang kasik resipi rahsia abah dia... jeng jeng jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ha hambek kau sebok tanya orang masak nasik goreng bubuh ape kan... Sekali dia bubuh perencah meggi aje da hehehe bikin malu saje mak ann suruh kasik 1 paket kat ai you ols! Sure sebab mak aan cam memikirkan saye ni mengidam ke ape ke kan sebab semalam ulang-ulang pesan kalau rasa nak, kena makan... makanlah... amek lah.... terharu ibu ngandung uols! Tu la kan mak kengkawan boleh rak feeling2kan mcm mak sendiri yang diperantauan eh mak kat perantauan ke aku yg merantau nih? huhuhu

Time kasih makcik mak aan kasik kite ni... Ye la, kat kedai bawah cam belom penah jumpa je sebab kalau nak katekan perencah2 ala warung tu mmg ade je UA beli buat stok tapi beriyani tadek... Huhuhu mmg malu la nnt masak kena bekal kat aan sikit sebab mintak resipi rahsia keluarga dia hihi kalo UA tau la cenggini cite die... kompem! kompem! kompem kena ejek seminggu! huhu

0 precious comments: