D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

September 8, 2011

Jumping @ 3-m-o!

Assalamualaikum...
Lama sudah tidak membelog. Salahkan kemalasan! Hehe
Nak buat cemana sejak dua menjak ni kerjanya tido aje walau di mana berada...
Paling haru boleh tido kat ruamg tamu umah mak mertua dengan syiok mahsyuk sebaik sahaja selesai solat maghrib... Terbaekkk menantu! Dah la menantu pompuan sulong kate ko huhuhu ade adek ipar lelaki lak tu sorang, mmg matik la... Bukan sekali dua, setiap hari! Burukzzz perangainyer...
Tapi nak buat acane kan... Kat rumah sendiri pon asal kol 8 kol 9 tu start la letak kepala terus fengsan huhuhu... Boleh pulak jenis-jenis yang UA kejut dua tiga kali buat dek jer sbb ngantuk sangat... sabar je la!

So today, Asrizo Jr. is 13 weeks old atau 3m1d...
Adelah teruja waktu pergi 2nd scan hari tu beliau adelah melompat sambil tunjuk gimme five sampai doktor tu ter"WOW!" kejap eheheh... But ayah is still uncluky sebab kalau scan waktu ayah ade sure dia tak gerak... Tido kot... Tapi tak pe la pasal ayah pon tak paham ape sebenarnye yang doktor tu tunjuk hahaha pastu pasrah menyesali nasib diri sebab belajar kejuruteraan tak belajar bio hahaha

Kitorang mendecide untuk amek pakej kat Pantai Hospital dengan Doktor Suriati Akmal (1) sebab murah, (2) sebab dekat dengan rumah MIL sebab rasa-rasanya macam susah nak balik Benta jer ++ UA sila jaga anak n kasik bini tido malam okeh hahaha, (3) sebab Pantai Indah tu dah ade rekod-rekod pre & post surgery dulu walaupun doktor panel yg mula-mula sahkan pregnancy tu prefer kitorg g KPJ jugak & (4) sebab Dr. SA ni is d only Malay female doctor kat situ: kan aurat jika dikelolakan oleh yang bukan islam apetah lagi bukan wanita *oh teringat larangan potong rambut kat salon bukan Islam yang ayong cakap hari tu*...

So the 1st visit was just biasa-biasa saje. Kitorg visit waktu yg sesuai which was genap 3m. Takde ape sangat la mcm sesi berkenalan dgn doktor tu sambil dia amek tau pasal surgical history tu kan. Cuma yang menggoyahkan hati ialah bila dia cakap ade kemungkinan besar can't go for normal delivery memandangkan waktu due nanti belum sampai setahun pun dicsectomy dilakukan. Tapi kalau kena c-sect pon doktor tu risau lak pasal injection kat spine tu. Haishhhh memang menggoyahkan jiwa ku... Selama ni org lain cakap saya sure kena c-sect tu xde perasaa pon... Siap boleh cakap lam hati jgn caye jgn caye lagi sekali hambek kau doktor pon macam kegyahan... so sad! tapi takpelah, yang pertama sekali kita mesti REDHA! Mesti redha dan ikhlas terima ujian sebab tuhan tak akan bagi kalau perkara tu tidak baik untuk kita!

Hurmmm masa itu mencemburui kita... wish for a day with good ideas to blog... rindu nak tulis tapi takde idea... tak best, kan! So nak off for Zuhur sebab kena sambung kerja baaaaaaanyak sangat... Sobs!

0 precious comments: