D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

February 1, 2013

RDC (14)


Assalamualaikum para remaja di luar sana :)
Selamat menyambung cuti Thaipusam anda dan tiada Mondays blues mahupun jem di perjalanan hohohoo
Oklah anak-anak, selepas mensunyi sepikan diri selama 1 tahun 3 bulan 5 hari, tengah hari ini akak akan sambung cerita romantika de amour akak untuk episod ke-15...
Eh, cantik pulak macam fibonaci sequence 1-3-5-15 itu hehe... #tetibe!

Ok, episod nan lalu kita telah diberhentikan dengan ketakutan UA memberitahu niat dihatinya kepada ibubapanya. Ikuti RDC (13) untuk mendapatkan kesuspenderanny.

UA: Abang nak kawen.
Mak UA: Pandai-pandai kau pergi jumpa mak bapak dia tak bagitau mak dulu eh? Nanti bawak balik biar mak tengok budaknya...
Bapak UA: Baguslah ape nak tunggu lagi... Abang pon dah dewasa, dah kerja... Kawen je belum...

Kendian...


UA pon mengSMS aweknye "Mak suruh bawak awak balik rumah, nak tengok."
Ok, cuak! Tapi awek UA tu super positif siap bole pk "Memang la kena jumpa kan kan sebab nak kawen dgn anak dia kan kan..." Siap g beli kain tempah baju kurung baru kau... over sangat! Haha

Tapi saya cakap kat UA even if my parents are agree with this relationship, tapi say if I met his parents and they don't like me, then, we are not meant to be together. kenapa saya kejam kali kedua? sebab pada saya restu mak bapak tu penting sesangat-sangat-sangat... apa guna kawin dengan cinta hati kalau sakitkan hati darah daging sendiri?! Tu pendapat sayalah... teprulang pandangan masing-masing dan most of all, jodoh ni bukan terletak kat tangan kita, bukan kat tangan mak bapak kita, tapi kat tangan Allah...

So on February, UA bawak saya (sebenarnya saya drive sendiri all the way from Kuantan, fetch UA, g buat baju tunang, fetch adik saya) g jumpa mak bapak dia. I mean kat rumah dia la kan. Over kan g buat baju tunang dulu... buatnye mak dia x setuju... baju rayalah kau jadinye muahahahha... But after all, alhamdulillah... everything went smoothly, bakal mak mertua dia hadiahkan tudung & brooch lagi huhu terharu tak? terharu tak? Bapak eh mintak nombor tlepon my parents untuk urusan jualbelibarangbaek seterusnya :)

So the parents came by the end of February, along with a ring... Org tua-tua ckp cincin tandatangan kononnye huhu ha pastu cam tetibe xde mud dah nak cite sebab dah kekenyangan hahaha boleh gitu? Nanti la sambung eh :)

p/s: we are looking forward to celebrate our daughter's 1st birthday huhuhu x sabarnye...


0 precious comments: