D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

September 4, 2013

RDC (16)

Recall on interview & merisik on RDC (15)...

So Alhamdulillah, dapat kerja di company sekarang...
So actually we plan to bertunang in March but with this and that so tangguh ke June...
Ok, fine...

So end of April saya packed all the stuffs and off to new place -ibunegara haha ibu sgt!
Ermmm can you imagine a 3-bedroom-2-bathroom in a Myvi?
Dont imagine hahaha tapi ku hangkut segalanya dengan Myvi ku melalui LPT!

Tapi walaupun dah dekat, detim detim is still a no no no
Bukanlah alim sgt tapi pertama sebab kebizian san selainnya sebab memang selalunya pon tak detim kan?
Lets have ur own life before you have to share! Hahhaha

Then, as simple and sampoi as the proposal, kitorg prep bebarang bertunang pon sendiri2 saje sebab semua pon food basis haha
Was held in June 13, 3 days before my birthday :)

Hmmm... cerita dan gambar tunang dah pernah post!


Haha so jom baca sini! Kepemalasan nak post gambar lg kan hehe...

Ups, a day before that, masuk ED sebab sakit perut kronikel of narnia huhu... Drip pon tak jln... malam baharu ok!


Oh then that night after the ceremony have to balik KL sebab maklum la baru sebulan steng keje mmg tak mendapatlah percutian hebatnye kan hehe...

So the next week tu was my birthday. June 16.
Waktu tu blom activate nombor Celcom.
Tah kenapa kegatalan pergilah on nombor tu hari tu.
Suddenly got a call in. A known number.
So nak tak nak pick up sajelah...

Mr. W: Assalamualaikum. Hai...
Me: Waalaikumsalam. Hai...
Mr. W: Tukar number? Kata taknak tukar number...
Me: Oh, something went wrong dengan number lama...
(Sebenarnya tukar sebab waktu tu amek plan Blackberry Maxis dgn UA so nak tak nak kena tukar)
Mr. W: Taknak bg saya nombor baru ke?
Me: **krikkk krikk bunyi cengkerik**
Mr. W: Eh, takde... saje call... dapat pulak... (perli ke eh? huhu) Mesti last week sambutan meriah kan?
Me: Eh, takdelah, biasa2 jer... (Erkkkk!!! Acane kau tahu?)
Mr. W: Eh, sambut ke? Dah besar pon buat birthday party?
Me: Eh... Tak...
Mr. W: Ke... Eh, mcm lain macam je... Ade apa last week?
Me: Takde pape pon. Awak kenapa eh? Sy tgh kerja sekarang...
Mr. W: Awak bertunang ke?
Me: Errr... Haah! Ahad!
Mr. W: Oh ye ke... Oh... sorry tak tahu.

Dan lepas tu tak cakap banyak dah.
Dan sehingga kini tidak lagi menggunakan nombor tersebut.
Agak sombong di situ tetapi yang berlalu biarkanlah...
Kita bina hidup baharu dengan insan yg betul2 kita suka...
PEACE!

0 precious comments: