D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

September 11, 2013

[ZA 18 bulan] Another hospital visit...

ZA dijadualkan untuk audio test pendengaran dia pada Isnin lepas. Since UA is having a job test & interview at Bangi, so I asked atok Nini to take a day off untuk accompany ke Selayang Hospital. For more update on ZA checkup, pls click here :)

Then later dalam kelaparan momy & atok bawa ZA ke Tesco. Mcm biasa mmg akan entertain her after the hospital visit. And the less crowd place which is near is only Tesco -momy would love to chose e-Curve, One Utama or Ikea if you are healthier, baby! tapi takpe, later when things get back in order, momy bawa kamu ke seluruh dunia ye, anak... InsyaAllah...

So actual plan is nak belikan ZA buggy. Sebabnya stroller sekarang momy dah mula rasa tak sesuai untuk frequent outdoor (hospital visits) mcm yang sedang dan akan kami lalui. Besar. Berat. Tak muat boot Myvi. Lagi pon dah ade org nak beli :)

And momy already eyeing for a few SweetCherry things hehe...

Ke Anakku di Tesco, berminat dgn satu buggy stroller. Harga RM219 tapi less jadi RM199. Ok, agak WOW! jugak la.
  Yg mcm ni sebijik tapi pink kaler...

Gambar ihsan Google :)

So suruh dia assamble, siap! Then nak bayar, harga tertera RM219. Erkkk?? So sales girl tu call boss dia only to find that harga offer dah habis tapi lupa nak cabut tag. Boleh??? So momy balik dgn hampa & tertanya2 apa rahsia Tuhan tangguh dua perkara momy hari ini...

On Selasa kali ke HKL pulak. Ayah available! Nak tahu citer doktor, klik sini :)
So lepas tu balik hosp g amek motor UA kat kedai. Motor baharu ganti yang hilang aituh huhuhuuuuu
Lps tu kitorg g makan lu. Meh la lanje UA mkn Merry Brown sebab dia kata dah doploh lapan tahun ido takpenah mkn MB hehe ok jom ke AEON Metro Prima. Yay, lps tu bleh g tgk buggy lagi hehe

Alhamdulillah, selepas heartbreaking news pasal ZA's lung, momy dapat gak makan curry mee yg best kat MB itu haha... start nak makan tu sejak 1st Ramadan aituh, tau!
And after that dapat pulak beli buggy utk ZA :)



Mmg antara yg on list la, alhamdulillah dapat pada harga RM99.90. Dgn kaler magenta yg mmg diidam2kan ni hehe syukur... Tahu dah apa hikmah tuhan tangguhkan belian semalam :)

Hmm... lps ni momy nak carik daypack pulak. Nak masukkan sume brg ZA & momy, all in one, utk visits ke hospital. Senang! Errr.... nak ni boleh x?! Hihihiiiii



0 precious comments: