D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

March 4, 2014

Twin Stroller -perlukah?

Alhamdulillah, adik Z dah menghampiri bulan ke-5 dalam kantung momy :)
Nama pon insyaAllah, dah ada. 
Kalau boy kita namakan je mcm pilihan yg ada waktu pilih nama Along ZA dulu.
Kalau girl pulak kita namakan je mcm yg momy cadangkan walaupom ayah tak setuju hahaha

Ok, the last thing yang akan ku belikan untuk si anak nanti ialah stroller.
Sebabnye, kondisi ku menyatakan bahawa mmg tidak fit la nak mendukung anak-anak ku huhu sedih!
Maka ku terfikirkan nak membeli twin stroller. Actually ada 2 jenis stroller iaitu tandem dan twin. Twin tu anak2 akan duduk side by side, tandem plak yg depan belakang. Momy nakkan yg twin sbb adil, dua2 tgk view yg sama. Hehe.. Yg tandem tu cam kesian plak yg kena duk kt belakang n sempit sket..

Mensurvey...
Berhajatkan Halford Fliplite Twin Stroller ni...
Kaler meroh!


Here goes lists website beserta harga yg ditawarkan untuk stroller ni sahaja ye..

City Baby (Harga jual: RM650.00 belum masuk postage)  

Baby Care (Harga jual: RM859.00 | Promosi RM687.20 free shipping!!!)
Fabulous Mom (Harga jual: RM859.00 | Promosi RM687.20 + postage RM20.00 tapi boleh COD juga)
babyland2u (Harga jual: RM859.00 | Promosi RM687.20 belum masuk postage)
AXEANA.com (Harga jual: RM859.00 | Promosi RM687.20 belum masuk postage)

The Baby Store (Harga jual: RM859.00 | Promosi RM699.00 belum masuk postage) 

BB Hypermart (Harga jual: RM899.00 | Promosi RM709.00 belum masuk postage) 

One Baby World (Harga jual: RM719.20 + postage RM25.00 tapi boleh COD juga)
Little Whiz (Harga jual: RM899.00 | Promosi RM719.00 belum masuk postage)

Little Arfan (Harga jual: RM799.00 belum masuk postage)

Baby Cottage (Harga jual: RM859.00 + Poslaju RM35.00)
The Baby Loft (Harga jual: RM859.00 belum masuk postage) 

Harga ni as per entry date ye, momy cadang nak beli ujung tahun nanti hehehe tapi boleh dijadikan panduan... Oh mostly bagi 1 year warranty :)

0 precious comments: