D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

September 24, 2014

Part 5 - I told you breastfeeding isn't easy!

Assalamualaikum semua...

Hari ni nak cerita pasal breast pump.
Penting! Penting! Penting bagi saya...
Org lain kalau rasa tak penting pon xpe sebab kalau marmet guna jari pon boleh saja express banyak susu memancut2 :)
hashtag saya_jual_breastpump >> klik sini untuk beli

Al kisah Sabtu sebelum Hari Malaysia hari tu, UA terepciden pulok patoh kakinye.
Nak jadi cerita pulak, Jumaat sehari sebelum tu terlupa bawak balik motor breast pump utama daku huhu
Pagi Sabtu tu siap2 nak kuar g opis amek pump tetibe dpt call UA epciden...
Dah berdesup ke HUKM pulak.
End up Ahad tu dek kerana dah dua hari kesakitan ketegangan kekusutan sebab x perah susu, yelah, ZA#2 minum berapa byk la sgt huuhuhu sakit woooo...
Maka kita beli je satu lagi pam baru
Tu pon lepas korek2 tabung setelah mendapat sokongan moral dan mental daripada Opah ZAs & UA sendiri. Sokongan kewangan, tiada! Haha

Maka mendapat lah yg ini...



Lacte Solo Electric Breast Pump

Maka penyiksaan tak ngepam berakhir
Best pump ni
serasi dgn boobs ku hihihi
porno pula!

Oh dan daripada pemerhatian,
Botol & tube Lacte ni sama dgn eve love design baru tu
maka mungkin mudah utk cari sparepart nnt hehe
jika perlu

dan motornya pon ringan
ade pause button (eve love flexi xde)
usb cabel utk power bank is provided 

paling menarik ialah
sikit je part utk basuhnye
hehehe
tengok ni...
adik suka, along pon mintak sikit!

Momy's milk taste good... Untuk adik... Dan Along!

4 precious comments:

Cik Iman said...

Assalamualaikum. Saya tengah cari review Lacte Solo nie tapi tak banyak :( Teringin nak beli tapi takut tak serasi lak. Nie berapa kerap leh guna breast pump nie? Heavy duty ke?

Adila Hassan said...

Saya guna setiap hari (malam) dlm 1-2 kali sehari. Weekend mmg guna yg ni je di opis. Ok la so far. x heavy duty rasanya tapi bila kita lama sgt pump, dia akan auto-stop utk keselamatan. I like :)

Cik Iman said...

Terima kasih sebab jawab soalan saya :) Tak heavy duty pun tak pe. Memang tengah cari breast pump yang guna sekali sekala. Saya baru je beli tadi ekeke. Thanks tau. Nanti nak review.

Cik Iman said...

Saya dah buat review untuk breast pump nie yay :D Thanks tau sebab share opinion. Moga review nie membantu ibu-ibu lain nak beli breast pump nie nanti

http://cikimanbobe.blogspot.com/2014/10/review-lacte-solo.html