D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

September 14, 2014

Two ZAs in the house now!

Assalamualaikum...
Lama tak membelog.
Rindu tak? 
Hehehe

Alhamdulillah, ZA#2 dah pun berusia 60 hari hari ini.
Sukacitanya, dengan persetujuan ayah, momy namakan adik dengan nama
Zunur Ajdaa yang bermaksud yang mempunyai cahaya yang bermanfaat
Besar harapan momy supaya anak-anak momy kelak memberi sepenuh manfaat kepada semua hamba-Nya yang taat.


Kisahnya, adik pon serupa mcm along, lahir secara pembedahan, planned c-sect.
Kenapa momy ngada2 nak czer? Cakap byk pon x guna, baca sini je!

So suppose adik lahir pada hari Nuzul Quran tapi Allah tak benarkan lagi maka postponed 2 hari.
Jadi tarikh lahir adik sama dengan tarikh ayah & momy start kekenal kekawan, 14 tahun dulu... cewah!
Syukurlah, dalam masa 14 tahun kenal-kawan-bercinta-putus-kawansemula ni akhirnya dua dah anak kita... kihkihkih

So momy was admitted to HKL secara menyerah diri on d day before.
Bulan puasa.
Still the doctors are mumbling this and that sebab taknak haku czer.
So what?
Siap ugut2 bagai cakap next one akan ikat la hape.
Trus I request nak ikat je lps czer nanti... Taknak bagi pulok!
Haduih pelik2 la korang ni atur2 plak aturan Allah...
Ok dah mls cerita tang ni...

On d day itself, lps subuh sesiap dah pakai baju OT.
Later at 10+ masuk OT
Dek kerana momy kena asthma attach several times during pregnancy aituh maka there were high chances that momy akan kena attack during the surgery memandangkan momy takleh amek epidural sebaliknya kena general anesthetic atau bius penuh.
Meaning that masa surgery tu momy tido la bukan half body bius.
Then they spare me 6 org anesthetist. OMG! OMG! Tanjat momy ramai sgt tuuu...
 Then the surgery went well until...



 







The surgery went well until sedar2 tu momy tengah struggling to breath.
Like seriously, dengan oxygen mask kat muka.
Masa tu momy cuma terfikir, masih hidupkah aku?
Dengan bilik yang sunyi tu... memang aku cuak!

Tak lama lps tu, mungkin pasal nampak momy bergerak2 sikit maka dtg seorg i guess pakar bius tu kot.
Dah x mampu nak ingat dah padahal sebelum setting line n etc tu beria kita borak2 berkenalan huhu
Then he told me...
Puan diserang asma masa kita tengah keluarkan baby... Bertenang ye, cuba bernafas dengan betul semula...
I was like "Oh... Macam tu..." tapi still blur blur lagi
Later dtg nurse plak untuk bgtau yg baby girl lahir dgn selamat despite momy's condition yg mcm tu masa surgery.
Ya Allah... syukurnya... syukurnya adik sempat keluar sebelum momy kena asma tu...


0 precious comments: