Lobak putih mmg boleh banyakkan susu badan tau.
Bila makan malam, esok pagi memang bengkak susu...
Best tau sbb susu banyak..
Tak caya cuba dulu baru tau..
Tapi ramai orang x
nak amalkan petua turun temurun ini.
Dengan bau yg sedikit ermmmm... Pahit pulak tu...
Alahai...
Lepas tu skeptikal sgt org ingat lobak putih cuma leh buat sup je
Oh no no no no no!
Meh kongsi resipi lain untuk lobak putih
Yg ni senang sikit nak makan dia...
**LOBAK PUTIH GORENG TEPUNG**
Buang kulit lobak putih.
Potong secara membulat ikut kesukaan anda
Salutkan kepingan lobak putih dengan bancuhan tepung
+ sedikit garam (boleh pelbagaikan perasa cthnya tambah serbuk kari sikit)
Panaskan minyak dan goreng lobak putih yang telah disalut tepung tadi hingga garing
Angkat dan toskan minyakny
Hidangkan bersama sos atau bahan pencicah kegemaran anda
p/s: Boleh jugak dibuat fries atau chips.
0 precious comments:
Post a Comment