D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

October 30, 2014

of baby wearing gear

Assalamualaikum...
Hmmm... Hari ni nak memperihalkan tentang baby carrier dan car seat.

Anak saya, 2 orang dah...
So sebenarnya saya ni dah lebih kurang 2 tahun setengah la jugak berkecimpung sebagai baby wearer dlm dunia baby wearing (BW) ni. 

Zihni Aflah dulu tiny baby. Ringannnnn sgt :)
Umur dia setahun pon baru 6 kg+ hehe *peace yo!*
Tapi seawal usia 3 bulan saya dah belikan ring sling (RS).
Tujuannya utk memudahkan dia tidur & nak NIP.
Tapi tak pakai lama sebab..
1. Dia lemas dok dlm tu.
2. Saya ada masalah spine kan so one side carrier memang menyakitkan.
3. Sebab sy tak reti sgt nak pakai benda tu huhuhuhu

So here goes my first BW gear from MamaPatch.
Ivory Rosette Cotton DesignerPocket Ring Sling.
Saya beli saiz S warna ring Pink.
Tapi sy beli kat FabulousMom masa tu walk in ke sana.


So since end up pakai pon dlm rumah je waktu ZA#1 amukan masa ayah xde,
lama2 saya let go je at RM90 inclusive poslaju fee.
Harap-harapnye mommy yg beli tu dpt manfaat la daripada RS ni.
Saaaaaayang sangat!

Then here come the ZA#2 into mommy's arm.
Alhamdulillah, Zunur bg peluang momy nak jaga baby 'besar' pulak.
So before dia 3mo mommy dah belikan buckle mei tai (MT).
Ya ampun... Kalau tak... Nangis la kita ye dik tak bergerak ke mana2

So this is the picture of our 3rd outing, 1st time outdoor.


Yg ni beli di ManjaKuHappy online shop
Kajang jauh maaaa nak pergi try2
Mujurlah selesa dipakai, alhamdulillah...
Murah saja RM175 termasuk postage.

Yang ni nampaknya mommy memang reti pakai.
Kihkihkih... Buckle katenye...
Kakak akan mintak utk back carry.
Alhamdulillah I found it comfortable for my back :)
Si adik pulak alahai...
Asal masuk je lolap, asal masuk je lolap la dia dlm tu
So for now I am a happy mommy

Lps ni mcm nak cuba DIY wrap & RS pulak.
Ehem!

Eh, btw mommies, iklan sikit sini deh!
Opah menerima tempahan bantak kekabu pulak dah sekarang :)
Check out here!

Till then, THANK YOU for visiting Cik D's blog ye :)


2 precious comments:

Cik Iman said...

Assalamualaikum, maaf komen kat sini, nak reply komen kat review saya. Silakan share :) Moga pasnie bertambah la review untuk breast pump nie.

Alang-alang dah ada kat post nie, tertanya gak, macam mana ring sling tu leh pegang budak? Tengok macam tak steady je, macam nak jatuh je.

Cik D momy the ZAs said...

Waalaikum salam... Xpe... :)

Steady sebab baby duduk dlm "pouch" sebab kita akan tarik kain tu sampai ke pusat baby.
InsyaAllah selamat.

Tapi kalau tak confiden boleh gunakan wrap atau soft structured carrier.

Jom join malaysian babywearing group di fb untuk more discussion and knowledge :)