D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

January 7, 2007

my secret strength...

Velositi by Puppeteer

"Kaza & Ken, Sahabat baik yang meminati lumba motor haram. Malang tak berbau apabiula Ken terbunuh dalam satu perlumbaan akibat konspirasi jahat. Demi membalas dendam. KAza berdepan dengan kumpulan gangster paling menakutkan, Punisher. Bolehkah KAza menwaskan Punisher bersendirian. Kegagahan, kekuatan & semangat setiakawan di dalam satu cerita yang hebat."

Dat's d synopsis written on9 (lbeh kurang la ngn kt blakang bukunyer). Hmmm klo nk tau ni la salah satu perkara paling aku sayang lam hidop. Komik ni aku beli 27 Disember 2003 mase g karnival Gempak Starz yg ke brape tah kt BB.Murah je...nam stengah...nam stengah...Mase 2 aku masih bebudak lagi la...ala...matrik lg time 2 huhu tp since then, klo aku kene 'system breakdown' jer, ni la tempat aku turn to...klo tgh nangeh, nangeh2 la aku bace komik ni sambil memeluk cipong (sian die lemas huhu)...klo tgh bahgie, tersengeh2 la aku bace jugak dgn cipong (lemas gk sbb kene cium2 huhu)...klo tgh marah, masam mencuka la aku bace jugak dgn cipong (kali ni slamat sk8 sbb letak tepi jer x peluk cium huhu)...pendek kate ni la secret strength aku menghadapi kehidupan zaman akhir remaja aku sampai la sekarang (cewah! dewasa siottt!!!) walaupun sampai skang ni ntah bape juta kali aku bace aku x hafal2 lagi watak2 jahatnyer...heh!

Ape yg buat aku ske sgt2 tahap dewata ngn Velositi ni? Almost sume kwn2 aku x suke buku ni...geram jugak la aku hihi tp nk wat cemane sbb mmg part of it kene menjiwai bru leh faham lukisan2 die. maklum la dak2 pompuan ni bukan layan sgt komik2 ni kan. tp aku mmg lyn sgt2 la cite die. byk moral value terselit kat celah2 onar2 yg diceritakan kat lam buku ni.

Watak utama dia mesti la KAZA..gile2 orgnye si kaza ni n minat moto Ducati 996 (aku xtau la nape die minat moto 2 sbb aku pnh la tgk motonye x menepati selera aku pon huhu tp watak ni dibuat cm 2 sbb Puppeteer yg ekcli suke ngn Ducati 996 tu). Kaza kwn baek ngn KEN. Ken ni org kuat la kat team moto dorg yg bermusuhan ngn PUNISHER, geng matmot yg jahat n suke roadbully. watak Ken kua kejap je. 2-3 page pas2 mati kene khianat ngn geng Punisher mase ngah race. start time 2 la Kaza ni mula bls dendam. byk perkara yg Kaza ni buat smate2 utk pertahankan org2 yg die syg n dlm ms yg same nk balas dendam utk Ken. best tl spesely part Kaza blasah org ngn kayu kesygn yg die beli murah ngn pakcik kat pasar 2. power seyh kayunyer...mmg feel aku rs nk blasah org jer cm si Kaza 2 klo bace time2 berapi heheh...Paling best aku rs kat ending dia where Kaza yg kuat smangat nih berjaye bls dendam kat geng Punisher 2. bkn bls dendam utk Ken je tp bls dendam bg pihak MONIKA yang abgnye dah dibunuh oleh ketua kumpulan Punisher 2. Ketua Punisher 2 plak (aku x ingat la watak name watak jahat die huhu) sebenarnye anak kpd ATUK (kwn Kaza n Ken jugak -tokey repair moto) n abg kepade JENNY (anak pompuan Atuk yg seksi hehe).

Nk cite panjang x best la pulak. baik korg bace je snirik. lagipon ader kartun pompuan seksi tau lam komik ni...sure korg teruja nk bace bile aku promote cni muahahaha tp siyes...kalaupon korg x sangkut ngn buku ni tp aku kompem korg akan puas hati klo bace...siyes x tipu babe!

0 precious comments: