D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

August 1, 2007

Maksud hadiah

1. JAM TANGAN: Tanda mengingati setiap masa dan waktu.
>>> Tepat sekali! Masa primary standard mak n ayah akan hadiahkan jam tangan setiap kali dapat nombor satu dalam kelas (maksudnya tiap-tiap tahun dapat hadiah jam huhu) supaya kitorang adik beradik menghargai masa dan selalu belajar bersungguh-sungguh.

2. CINCIN:Tanda ikatan kasih yang abadi.
>>> Very true... sebab tu orang bertunang dan kawen bagi cincin!

3. GELANG: Tanda mesra
>>> Mungkin jugak. (Sebenarnya tak tau sebab tak pernah dapat!)

4. RANTAI LEHER: Ikatan cinta yang perlu perhatian.
>>> Ye kot! Tapi rantai yang mak bagi ni takkan la menunjukkan kasih sayang aku dan mak perlukan perhatian? hihi mungkin sebab selalu berjauhan...

5. SUBANG: Tanda penghargaan dan penghormatan.
>>> True! Last sekali dapat subang masa birthday tahun lepas from Ucu... Walaupun tak suka pakai tapi seronok sebab diingati dan dihargai =P

6. KASUT: Sentiasa mengambil berat/prihatin.
>>> Hmmm takde orang ke yang nak mengambil berat dan prihatin tentang aku seterusnya sanggup hadiahkan sepasang Nose atau Vincci atau ape-ape je... Dah lama tak shopping kasut!

7. PAKAIAN/KAIN: Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.
>>> Tapi orang cakap kalau hadiahkan barang-barang macam ni, tak lama lagi putus la ikatan tu. Ye ke?!

8. PAYUNG: Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
>>> No comment! Ade ke orang yang hadiahkan payung?!

9. MINYAK WANGI: Tanda cinta
>>> Very true! Dan sangat harum!

10. BINGKAI GAMBAR: Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.
>>> Bank bagi hadiah habis LI... Siap ada trademark bank lagi... Tak ingin berjauhan ke? Langsung tak ada logika =))

11. BUKU: Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
>>> No comment sebab sekolah selalu je bagi hadiah buku kat murid-murid tapi jarang-jarang je bertolak ansur dalam banyak perkara!

12. BUNGA: Tanda perkenalan dan tanda sayang
>>> Pernah dapat sempena request Hari Kekasih tapi makna yang tersebut sama sekali tidak relevan dalak keadaan tersebut.

13. COKELAT: Semanis cintamu.
>>> Selalu dapat sejak bertahun-tahun dulu. Paling tak boleh lupa satu hari (hari melawat KLCC) dan seseorang suruh pilih semua cokelat yang aku nak lepastu dia add beberapa cokelat lagi dan bayarkan semuanya... sooooo sweet to be forget!!

14. LAGU/CD/KAD UCAPAN: Mengabadikan cinta
>>> Tak pasti sejauh mana kebenaran maksud ni tapi daripada kehidupan lampau, ada jugak logikanya.

15. SEJADAH DAN ALQURAN: Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.
>>> Pernah dapat Alquran. Hadiah yang paling dekat dan paling kerap bersama-sama aku selama 6 tahun ni. Sayang sangat-sangat, simpan sampai mati. Baca setiap hari dan sentiasa mendoakan kesejahteraan pemberinya walaupun maksud yang tersebut ni macam dah tak relevan lagi untuk aku dan dia di dunia ni. Seoga pahala setiap bacaan aku dikongsi bersama-sama dia yang memberinya, aminn....

0 precious comments: