D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

November 25, 2008

ceritera november...

sudah sebulan tiada masa memblog. kanak2 riang bercuti semseter, saye juge riang ria suka suki bercuti2an haha bulan ni jugak banyak kursus n seminar to b attend so menambahkan kebarangkalian saya tak melepak dpt internen di opis huhu

Alfatihah buat Tok Minah
Minggu ke dua November, tiba2 je tok abg long saya terpaksa dimasukkan ke hospital kuantan. Tok minah ni berumur 80 tahun tapi sihat tubuh badan n segala macam organ. cumanya, kebiasaan tok ni yang suke minum kopi pekat dgn air masak mendidih pagi ptg siang malam telah menyebabkan usus tok tersumbat n takleh mengeluarkan najisnye. oleh sbb itu tok kena operate sabtu tu... saye ade amek gambar dia mase nak tolak masuk OT tapi dah terdelete pulak...
hmmm dalam sihat2 tok minah tu dijadikkan cerita lepas operate tu tok kena jangkitan paru2. saye rase due to umur dia yang dah lanjut. since then dia terpakse bergantung kepada mesin oksigen.
sabtu lepas, selepas genap 2 minggu dok hospital, doktor farhan yang hensem telah suruh mak abg long bawak tok minah balik. petang tu mereka balik ke pekan dengan mesin oksigen tok. tapi dah sampai ajalnya, sebaik je bukak mesin tu, tok minah pon menghembuskan nafasnya yg terakhir.
nak dijadikan cite, malam tu sepatutnya cucu kesayangan tok minah akad nikah. so terpakselah teruskan majlis lepas kebumikan arwah tok minah lepas maghrib malam tu. esoknya sorg lagi cucu tok minah akad nikah.
aturan tuhan tu unik kan kawan2?!

Kursus Asas Pedagogi di IPTAA
Minggu ke-3 kitorg "ustazah2 n ustaz2" rock ni kena g asas pedagogi. 14 org sumenye setelah ditolak kak yus yg coti bersalin. guess waht??? kursus kat maktabun my mom so i get 1 nite chance tido d rumah hahaha oke la kurusunye maaaaaaaaaaaain je kitorg terutame skali saye hahaha makan pon sampai x sempat lapar huhu (brape ek datuk bayar dorg utk entertain kitorg? haha) gambar2 kanak2 riangria leh tengok di carrer woman me album di fs saye oke. malam terakhir tu saye bawak mereka bersiar-siar ke pasar malam lipis memandangkan saye rakyat tempatan di situ *LOL* dan guess what again! saye x sangke lak la dorg dapat baaaaaanyak hasil tangkapan malam tu. huhu i tot there's nothing to shop there in my town! hahaha yang paling best skali, al-ustaz nazri pon dah noty cm kitorg sekembalinye dari kursus itu. cuma encik saifuddin (atau aku n yam gelarkan cipudeng tanpa pengetahuan beliau) je yg masih senyum selama 2 saat je dan trus kembali ke wajah siyes setiap kali perkara seronok dan melucukan berlaku huhu

oke dah habis.... saye x sabar menanti minggu depan waktu untuk pulang ke rumah mak ayah saye huhuhuhu seronoknye rumah baru!!! i mean berwajah baru, bukan berpindah ke rumah baru... ayah saye x nak pindah sobsobsob...
dan x sabar juge menanti sabtu ni nak ke KT attend wedding kak pah. kawen lagi sorg kawan haku huhu harap2 tak banjir ek! KT... here i come hukhukhuk... org KT x balik cuti ke? hihi

0 precious comments: