D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

June 18, 2010

Ini dinamakan strategi!

September a.k.a bulan sembilan akan ade perayaan bagi sesiapa yang berpuasa penuh atau tidak penuh dengan kebenaran khas seperti golongan wanita seperti saya.

Mereka cakap selalunya MD akan bagi cuti half-day (pm) sehari sebelum raya. Contohnya kalau raya pada 10/9 maka 9/9 (pm) semua org tanpa mengira bangsa akan cuti. Saya rasa saya sedikit bijak bab-bab cuti ni, maka saya nak mohon cuti half-day (am) sehari sebelum raya supaya apabila half plus half equal to full (take note that I'm currently working on excercise book darjah satu, oke!)

Oleh yang demikian saya akan berada di rumah sekurang-kurangnya dua malam sebelum raya, tak kisahlah jika saya terpaksa berbuka mahupun bersahur di atas jalanan, TAPI saya tetap akan pulang sebaik tamat waktu kerja pada 8/9 nanti! Mengapa? Sebab half-day leave saya dah jadi one day leave (sila rujuk kira-kira dalam perenggan dua) hehehe

Saya dengan sangat kompiden try test isik borang cuti (tapi try je, xkan nak submit awal-awal...)
Maka dalam pengiraan saya, saya akan cuti selama 3 1/2 hari yakni pada khamis pagi sebelum raya dan isnin hingga rabu selepas raya. Anda semua tahu berapa hari saya akan raya?

Jeng3x!!! 8 hari la sebab 16/9 kan hari satu malaysia yangsume org bole coti tuuuuuu....
tapi boleh jadi jugak saya akan coti 11 hari... pasai pa? alang-alang nak keje sehari je on friday, ape kate kite mc je? kan da bole lepak sampai ahad... hehehe gile ah plan baek punyer...

sob3x... tibe2 sedar diriku inii, baru masok kije, cuti pon limited!
yang jadi 3.5 hari tu pasal saye sep coti saye bulan lepas sampai bulan raye nnt tau! huuuhuhuuh kembali merasa tidak terlalu bijak =p

** inche tunang suda sep coti. raye thn ni beliau tadek mintak coti sbb nak coti tahun depan... yeehaaa!! akak ku pakse beraye pertama di rumah ibu dan bapaku! muahahaha gelak derhaka!**

2 precious comments:

Anonymous said...

senget strategi ko ni! =D

~Qima MHalil~

LaLaLOLa said...

kate strategi... lek lu, nnt upgrading la... ko pon paham ni tahun last aku nak balik kg sosorg ni! huhu