D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

June 17, 2010

Rapsodi Dasawarsa Cinta

Sejak bertunang-tunangan dengan sang arjuna hati ni (ececeh cik dila ayat jiwa berkarat!), ramai yang request saya buat novel kesah chenta saya dan Encik Izo tersayang. Sebenarnya sejak dulu pon mereka memang sebok-sebok aje nak suro wat cite lagenda tentang kesah klasik masa lepas ini, untuk masa depan katanya. Sebenarnya kawan-kawan sejak dulu pun saya memang teringin nak menulis tentang saya dan kesayangan saya ni tapi selalu aje skerat-sekerat.
Sampailah beberapa hari kebelakangan ni saya follow pulak cite u pink my heart tulisan akak VP di blog beliau maka timbul lak idea nak buat episod-episod huhu mahap la akak VP, izinkan daku cilok idea anda ye (daku meminta izin sambil marah diri sendiri, ape ke bengap daaa aku ni x terpk idea tu... mane leh cite bertahun2 bole siap dlm satu entry aje!).

Maka pada tarikh , sebulan sebelum cinta ini berusia sedekad, saya mulakan sebuah rapsodi dasawarsa cinta dengan intro ini.

Daftar Kata:
rapsodi: pengungkapan perasaan gembira dengan berlebih-lebihan dalam pertuturan atau penulisan.

dasawarsa: masa sepuluh tahun atau dekad.

4 precious comments:

didi_adinna said...

Kau guna "bar gelintar dewan eja pro" ahh carik makna2 perkataan kat atas?

LaLaLOLa said...

ha la... aku da terel da gune menatang tuh hahaha

Pnut said...

adalah diucapkan selamat bertunang dan berbahagia, dan menjadi pengantin tidak lama lagi...
moga semuanya berjalan lancar..

sekian terima kasih.

hiks..

LaLaLOLa said...

terima kasih kak pnut mama alesya... semoga ayat "menjadi pengantin TIDAK LAMA LAGI" itu makbullah hendaknye...

hehe *dila mode gatai*