D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

January 2, 2011

1 hari bulan Januari tahun 2010

Memulakan hari dengan sangat baik. Azam tahun lepas, tak nak tidur lepas subuh masih diteruskan. Kalau tahun lepas sekali-sekala ade gak tidur pas subuh, tahun ni biarlah lepas subuh tu sentiasa je segar bugar.
Kol 7 memasak breakfast yang yummy! Bubur ayam cikD hahaha sementara tunggu masak kita kemas-kemas bilik kasi sapu habis rambut-rambut nan bergelimpangan atas lantai. Masalah rambut gugur kronik ni memang merimaskanlah!
Erkkk! Nasib baik x hangus bubur ku hahaha sengal! Lepas breakfast sambung kemas bilik, sapu rumah. Tenteram! Rumah dah sihat haha maka boleh continue mendobi dan terus mandi.
Eeh, 10 sudah huhuhu siap2 mana patut, keluar menuju ke rumah Aan si sahabat baik :) Misi pertama, g tailor utk tempah baju utk majlis akad nikah. Sharp @ 11 arrived @ aan's crib. Sampai je kat tailor akak tu sound "ha berapa kali tukar bas, baru hari ni nak sampai?" Haha pasai pa? Sbb dh booking sejak November oh, yeah! DONE @1230! Dah agak dah kalau dok kat tailor kompom sejam dua lah kan... Setel lagi satu hal. Nanti-nanti kau bayar je la harganya ngeeehehe
Lepas tu pickup meme n pergi lunch kat ayam penyet. Borak-banyak-makan-sikit tengok-tengok erkkk dah kol 2. Gerak balik cepat-cepat sebab kol 3 ada appoinment dgn Herbalife. Ok, kali ni 1st time pegi yang PJ pny outlet, baru bukak, besar punya! Haha
Sampai-sampai sana, masuk je parking vip trus ada satu bangla dtg tepi pintu bawak payung kubur bg kat kitorg. Layanan istimewa di muka pintu la konon. Masuk je sana terus rasa rindu kat Herbalife Kuantan, waktu zaman gagah pergi buat facial sosorg lps balik keje. Huhuhu
Treatment berlaku tapi tak seheaven Herbalife Selayang & Kuantan la. Dapat relaks & tido jap je waktu masker. Waktu lain beautician sebok tanya itu ini begitu begini sambil bebel sbb saya dah 13 juta tahun tak buat facial. Bizi lah! Tapi walaupun tido kejap tetaplah mulut ternganga sebab masker tu da pecah-pecah oh yeah! Hehe
Setel sume treatment sekali dgn fish spa dia tu dah kol nam lebih. Nak p ke kete yg kurang 5 langkah tu pun bangla tu iring oh yeah! Lepas tu balik rumah aan solat asar, diner & solat maghrib. Sempat la jemput family aan utk kenduri nnt. Kad mcm biasa la, da siap baru bagi hehe
Kol 830bergerak pulang ke rumah. 915 sampai & terus mandi pastu menonton tv. So skrg dah landing atas kekatilan untuk pentiduran. Alhamdulillah, hari ni semua plan jadi :)
Tuan tunang hilang hari ni. Subuh tadi ada bbm dua tiga kerat. Dlm kol 8 dia ckp nak g keje. Okeyh! Bbm pun masih sampai. Tgk dia read pn dh puias hati dh, xyah reply pn xpe. Tp start kol 3 bbm dh x deliverd. Tunang hilang... Huwaaaaaa! Sms pn x reply (xtau smpi ke x), call pn x jwb. Nak kata bill barred, ade je bukti-bukti bil masih under control lagipun dia baru kje byr bi pon! Ok, nng g tanya lagi. Skrg ngantuk, tido dulu.
Assalamualaikum :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 precious comments: