D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

January 3, 2011

2 & 3 hari bulan Januari 2011

Semalam yang awalnya panjang sekali jadi cam singkat la pulak... Macam tetiba nak mandi kol seploh skali siap mandi dah kol doblas haha imaginasi sahaja.
Ahadnya bangun pagi & rutin. Just nice. Tengah masak cekodok skali gas habis daaa. Malaun betul huhuhu nsb baik sempat goreng nam ketul lepas la buat breakfast.
Tadek keje nak buat maka lepak-lepak je tgk tivi sambil makan keropok ikan segera cap keropok dan pinggan yang aan kirim waktu nak balik dari rumah dia hari tu. Kunyah-keropok-tonton-tivi sampailah kira-kira jam sebelas pagi (ayat pak polisi nak buat report wallet kena ragut) Doin sampai rumah. Dia ajak g lunch kfc je sambil tu g beli barang kat jayen batu kep.
Maka kenalah mandi. Lps tu trus siap g beli barang, makan kat cikenrice shop (asal ahad je mesti mkn tcrs pastu nyesal sbb lupa dessert dia hari ahad tak sedap huhuhu) pastu sempat g survey harga emas sebagai persediaan nak jual cincin hahaha choiii tipu! Persediaan nak beli emas tambahan ececeh ayat nak kena lemps haha tak la survey je harga semasa berapa senang nnt nak bersoal jwb dgn cik abg cekodok saya hehe
Lepas tu balik, kol dua sampai umah siap-siap solat zuhur kuar balik hantar doin g ladang tempat dia nak praktikal kat Gombak tu. Ok, fine! Touching gila tgk tempat tinggal yg dorang sediakan. Say... Mcm reban ayam je huhuhu sedih la pulak kan tapi dek kerana berkawan, dia xjd nak ikut sy balik & stay kat rumah ni. So kitorg keluar g beli tikar & apa-apa patut. Ye la takkan nak bentang narita tido tu atas kotor2 je kan. Memang xleh nak imagine la camne doin mlm smlm & seterusnya sampai hbs praktikan nnt. Semoga dipermudahkan urusan adikku.
Balik tu sampai rumah dah 6 lebih. Lps solat asar call ayah cite pot pet pot pet psl sdeh tgk tpt tinggal doin camtu. Takpelah nnt kalau x selesa bila-bila blh balik sini. Dekat je pun tapi tetap nak sedih-sedih jugak. Kalau tgk bersamamu tv3 pn bleh sdeh, nak tgk adik sendiri mcm tu lagi la sdeh kan kan kan... Ish, sepatutnya org tu ckp la xde sediakan tpt tinggal. Kesian ok budak-budak buat camtu =( ok, adik saya bukan budak, dia dah 23 & he is a guy! Syahdap yu!
Sebelum maghrin pampering myself sekali lagi tapi kali ni home treatment je. Mandi lulur & buat la ape patut dari hujung rambut sampai hujung kaki. Segarrrrrrr sebelum mulakan keje tahun baru kan hehe. Malam lepas call elun, nengok tv jap pastu tido... Cekodok nyum3 msg kejap-kejap je. Ok, tanak layan pun xpe! Haha mogok sudah...
Esoknya (yakni pagi tadi) bgn dgn segar bugar siap ckp kat diri sendiri "hari ni start keje tahun baru mesti buat semuanya yang terbaik, oke!" Hahaha poyozzzz lah pastu keje ko tak siap-siap jugak haishhhh bercinta betol nak siapkan skrip dwibahasa year 3 tu lah! Chaiyok3! Tinggal final chapter, mid-year & end-of-year je lagi. Ala, kira ok la tu tadi setel chapter 8 sampai 15 kan... Hehe ayat sdapkan hati la tu =p
So skrg adalah bersantai-santaian. Lps nagji td tulis blog sket sambil tunggu Isyak. Skrg pak bilal dah azan kat masjid bawah. Moh le solat pulak. Hehe idak le ke surau. Pompuan nak afdhal solat lam rumah lbh afdhal lam bilik. Hahaha tetibe alasan tanak g surau kan hahaha okeh, till ends, selamat malam, tidur nyenyak & jangan biar serangga katil gigit vontot waktu bobok =)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 precious comments: