D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

October 14, 2011

bersujud...

Menurut Ensiklopedia bebas Wikipedia Bahasa Melayu, sujud ialah perbuatan meletakkan dahi, hidung, kedua-dua telapak tangan, kedua-dua lutut dan kedua-dua perut anak jari-jari kaki pada keadaan serentak di lantai dengan tujuan tertentu kerana Allah pada waktu dan masa-masa tertentu.

Cara sujud lelaki ketika bersolat (perempuan lain sedikit)

Ok ini kisah check up bulan keempat sebenarnya. We went there waktu baby 17 minggu. Mommy was so excited sejak seminggu yang lalu it was like asyik pegang-pegang album baby padehal ade gambar scan yang lepas-lepas je kot selalu... So hari tu saya & UA cuti sebab katenye pagi kena buat blood test bagai. Saya ni masalahnya darah susah nak keluar. Urat bermain-main katenye so selalunyan dah cucuk sepuluh kali pon blom tentu dpt darah yg cukup. Maka perlulah ade driver untuk melalukan tugas-tugas penghantaran. So setel blood test pagi tu kitorg gi servis kete la cuci kete la bagai then lepas zuhur tu terus pergi Pantai Hospital semula dpt la jadik yang 1st hohoho sangat la eksaited begitu.


Bla bla pung pang pung pang borak dgn doktor tu then it's time to scan yuhuuuu! Ayah adelah malu-malu nak join tengok maybe sebab nurse menyebok berdiri kat tempat he suppose to berdiri nak nengok baby dia. Then by the moment doktor letak je alat tu kat perut terus nampak tulang belakang dia hai anak ni perli mommy ker eheh and i was "wow, 1st time tengok tulang pelakang baby" dan doktor pon kata spine baby sempurna, alhamdulillah... tapi as doktor gerak2 kan je alat tu Ya Allah terharunya nampak posisi si anak dalam keadaan bersujud... Anak mommy solat zuhur ye, syg? Ha kantoi zohor lambat dah nak masuk kol tige baru solat eh? Hehe comel jer... Doktor print posisi tu pulak kan lagi la mommy ni tetiap hari dok membelek album tengok anak soleh bersolat hehehe... Kaki pun macam kaki waktu solat jugak.

Since doktor tengok dlm keadaan tu dia assume mudah la nak tengok apakah barang yang ada di situ hohoho tapi sayang tidak kelihatan so as first assumption doktor kata maybe baby girl la kot tapi doktor takmo jot pape in report lagi, still nak tunggu next time bila tututtttt baby dah besar sket who knows bole nampak  katenye... As ayah harap dia dpt boy and dok panggil Muhammad je kat baby while mommy lak rase-rase cam it's a boy pastu opah and nenda pon kate he might be a boy due to mommy's condition yang hairy dah mcm beruang dah ni, mommy rasa doktor tu pon rase baby ade bebird sebab mommy beruang is so hairy dats why dia tanak kompem hahah... Tapi mommy tak kisah la anak bebird ke flower ke, Ramli ke Ramlah ke, blue ke pink ke asalkan anak mommy sihat, sempurna dan selamat di dalam sana dan di luar sini bila dah lahir nanti.

Senang hati mommy dpt tahu anak dalam perut dah bersujud walaupun lewat zuhur hahaha tapi kata akak-akak di opis baby memang bersujud (beribadat) kat dalam ni apetah lagi jika diperdengarkan ayat-ayat suci al-QUran. Lebih elok kalau si ibu yang sedang mengandung itu atau si ayah yang menyebabkan si ibu tu mengandung yang bacakan sendiri ayat-ayat suci itu kepada anak dalam kandungan. Memag si anak yang di dalam akan bersujud, allahualam...

Ohhh tak sabarnya daku mahu bertemu dikau!


0 precious comments: