D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

January 29, 2013

balik kampung oh balik kampung

Assalamualaikum kawan-kawan...

Semoga kalian hepi pasal dah cuti panjang kan n semangat kojer dah up hihi ok la cute sal coti pjg.
Khamis lps maulidur rasul ialah cuti melipat kain. Setel, 4 bakul! Tinggal kain baju yg nk hang je blom dikerjakan. Sakit satu badan weh. Melipat kain tu mmg la duduk je tapi paling penat sekali kotttt huhuhuuu

then friday saya keje cam biase dek kerana cuti tahun dah habis. Alahai lmbtnye bln 4 nk renew cuti huhuhuuu. Oh, office sy start financial year bln April bkn bln January cam gomen huhu. So since ahad thaipusam kn so Monday will be replacement kn. So we decided to balik benta.+big yahoo!!!)

on sabtu pagi2 to avoid traffic jammed in frobt if batu caves. Gigih ok UA nk blik sblom subuh siap vranganzzz nk solat subuh kat petronas de paya serai la hape. Hampeh. Kol 532 sy bgn trus gegas2 kejut ua bgai. Mmg dah x nk msk la kn haha sbb d night b4 tu UA soh buat sandwich roll sardin utk bekal lam kete ah konon. Siap dh hancur2kn sardin bagai hihi. Alih2 pg tu dia sendri bikin sandwich skeping ngap sosorg. Lps je azan trus kitorg subuh then siap2kn ZA. 630 grk. Tapi memasing hati x sdap sgt. Aishhh!!! Pehtu UA decided nk pth balik n naik rumah sbb dia saspek dia x ttp switch iron end up xde pape plok.

So kol 7 start grk. Tapi hati dh snang :) cuma dpn bt caves tu dh start mensemut la. Otw si UA ni ngantuk la hape. Sy dh dok terjerit2 sbb tgk dia dh pjam2 driving tu kn. Dh la kt area lentang tu huhu. End up tuko driver kat de paya serai. Dgn hujan lbtnye. Scary sungguh!mZA dok dpn dlm carseat. Ayahnye tdo kt blkg. Ngan ZA x tidonye. Pnt tol dok nyanyi2 all d way sampai raub. UA soh benti nk tuko driver tp ai takmih. Dh lm trase x drive jejauh. So stop just buat susu ZA but still x jugak lolap. Sabo je la!

Lalu kat gali teringat raya lps both of us was so sleepy. Tapi UA dh kritikal so tukar driver. But me oso sleepy n dh terbbs nyaris lngr tiang letrik pok kt situ.
Dat was d bigest secret i nvr told sesape until today. Hr tu ada cte kt UA sekali. Dihantui kot sbb rahsiakn. Lm gile rahsiakn ade rase dkt 6 bln huhu... So ok la smpi. Slmt. Dlm kol 9. Kebuluran. Nasib mak ade msk kari yuhuuu... Ngap nasik la pepagi buto. Mak khclak sabtu tu. Tghr g knduri. ZA hopkos la walaupon pkai bju x cun sbb mls tukar + xnk dia vague tp siksa kepanasan (sbnrnye momy x bwk pon bju g knduri muahaha) tp tetap la ZA tu jd center of attention cam momy ms baby dulu. Mmg tol la ZA ni comel... Cam momy!

Hihi mlm doin n ayong nk treat diner. So mak booked a place. Tapi suhbanAllah jauh nak mamfus dah nk g gua musang aku rs hihi. Foods were nice menjilat jari. ZA mkn gak. Steam patin. All d way blk she was aslppe unlike waktu g tu membebel sampai ke kedai. Bulang mengambang cntik gule n she was mcm biasa la nk ngambik bulan tu huhu... Blk rmh dia tetibe batuk teruk, selsema n naik cm bintat tu. At first ayong ckp kna ggt nyamuk dah... Pastu kepelikan la sbb mak ckp rmh mak xde nyamuk. Tgk dia ngs mkin je uat n garu2.

Then bkk bju sy plk ckp kna ggt smut la ni. Bkk suar bagai. Tgk kt leher dh teruk. Muka dh merah. Mak ckp ni allergic reaction. Ok, zasss sy, UA, ayh n mak bwk ZA g klinik. No 24h clinic @ benta so d only n d best choice is klinik gomen. I can see a lot of improvement. Laju je HA tu huat kje tutap2 ZA da blh.gelak2. Then balik. Then tido... Pnat woo... Plan nk g tgk acik @ jenga dibatalkn serta merta.dis week je suro dia trn kl jumpa ZA kesygn huhu. Huh dah pjg tuleh. PANATTT!!! Ssh la type blog gn android. Do i need a tab? Cewah!

0 precious comments: