D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

October 27, 2015

tak boleh move on? tak nak move on?

ZA#1 takmau p skolah
Eh dah kenapa kakak ni?
Masa 2 hari trials tu kemain seronok g school
Lps tu bila nak daftar betul2 dah tak mahu
Later I found out that kakak tak boleh MOVE ON
Bukan #vapeon okeyh!

"Kakak nak school kakak yg jauh tu..."
Jyeah school kakak tu memang super saiya punya jauh.
Perumpamaan dia mcm kita kuar rmh terkebil2 kol 630 pagi pastu sampai skolah around 720 am.
Pastu balik kol 530 pm n sampai rmh ms azan maghrib.
Ceh, tu bkn perumpamaan... Itu kenyataan.

Well, momy tahu knp kakak takleh MOVE ON
Sebab teachers kakak pon supee saiya baik.
Memang taska kakak ni recommended la utk warga TTDI Sh Alam.
Dulu la. Dulu.
Skrg i ols x tahu sbb b4 raya hj ari tu menyinggah dorg dah jual rmh transit tu.
Semua pon kumpul kat rmh baby.
Dorg beroperasi kat 2 corner lot hoses.
Then lbh krg sebulan lps tu dpt cerita yg owner dah jual taska.
Pity kakak's friends sbb all d teachers yg baik tu semua resign.
Kiranya totally new kecuali d kids there.
Oh x maw imagine!
Kesiannya Aryan (kakak's rakan sebaya)...

Soon, early this month or so tiba2 kakak's feveret tcher whatsapp bgtau the 2nd owner passed away.
Oh ok ada hikmah jual taska tu.
Earlier ade tny d owner tp dia jwb "utk memudahkn semua pihak" since dia pon urgent moved to ipoh early this year ari tu.

Aku tgk cikgu2 si kakak ni pon mcm x blh MOVE ON.
Yg resign, yg further study, yg kawen semua come back bila dree utk jumpa anak2.
Jd mcm mn budak2 nk MOVE ON kalau cikgu best sgt tu!

So smpi skrg la kakak refused school.
Nezt year la kita cuba lg huhu

posted from Bloggeroid

0 precious comments: