D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

D: a caliph | a wife | a daughter | a sister | a momy | a friend | a little lady with huge heart

WAHM : Work at Home Momy

WAHM : Work at Home Momy
Klik untuk maklumat penuh

December 10, 2015

2nd year department trip

Night b4 water play (entry sebelum ni) kat Primaland ari tu ada diner.
Ye la pergi pon ikut department trip, kan.
So ade la xtvt n tentatif dorang kan.

Actually they planned to go someway yg jauh like maybe Kuantan ke kan.
Tapi... memandangkan situasi i ols ni x boleh long distance, jd they decided to go PD saje.
Saye dah mcm wah sangat sebab i ols bkn staff pon...
Bini staff je...
Tapi alahai kak Mimi ni jauh naw pk sampai considering kesihatan iols bagai.
Terharu sangat.
Siap pesan xyah bwk pape for potluck nnt nk msk2 bagai sakit plk.
Aduhaiii...

So since kitorg yg paling jauh masa tu so UA ckp tak join treasure hunt, kitorg terus je ke last check point, Teluk Pelandok.
Awal la sampai kan sebab x join th tu hihi.
Terus mkn la kan apo laie...

So that was ZA#2 first experience nampak laut n memijak pasir pantai
Jakun wei anak dara i ols tak menahan perangai geli2 nk pijak pasir.



Lama jgk situ. Dorg main game bagai. UA conduct.
Then otw ke Primaland, singgah beli pelampung.
Si kakak sampai skrg panggil pelampung tu pool.
Adeh anak... Takde pool pool der...

Then after check in, disaster sangat kitorg tunggu setengah jam luar bilik pasal dorg tak kemas lagi after last customers check out.
UA dah naik hangin dah.
Saye pon dah 2-3x p complaint.
Call. G jumpa incharge.
Tapi alahai... kol 3 lbh barubsetel n masuk bilik.
See budak2 pon boring


perak first time jumpa pelampung


main buih sabun



tapi kakak very good pandai entertain adik n end up kakak yg moody sampai ltk kepala terus tdo huhuhu

Masuk bilik siap2 bebudak, zass tidoq!
Sampai kol brp bgn, solat n siap2 utk diner.
Kids were very uncontrolable mlm tu.
Sakit momy satu bdn huhu





UA pulak jadi MC...



Jenuh haku kena kejar bebudak haha
Paling haru kakak la nk berdukung dgn ayah
Kejadah la kakak buat perangai huhuhu

Food dia so so la...
Daging liat
Then plg x blh blah, out of western food sederet tu, tiba2 at d end of d table ada gulai lemak.
Hmmm....
Kakak win... Mkn daun salad je thruout hahaha



Nak balik, lepak arked jap...

Before that bergambar dulu...





Esoknya berdesup g breakfast





Adik as always mkn je kerja dia.
Kakak dah x sabar nk main air


And this is d best coffee in the world after Opah We's huhuhu rindunya kopi opah we!

Then mandi manda dlm sejam camtu pastu naik n siap2 nk balik.


Penat sgt main air pool n air mata


Tak kenal erti penat. Kah kah kah..

Then lps tu balik.
Hajat nak p rumah terbalik... penuh bak ang toksah p la huhu beratoq nk tunggu turn, blm kira hat kat dlm tu bersusun slipar kat luaq.
Tak payah!

Nak g 3d art gallery pon tak jadi sebab jauh sgt plk tgk kat google map. Tp sempat singgah mkn asam podeh pari.

Balik tu, gua drive wooo!
Dari R&R Seremban sampai Ampang.
Lepak sat rmh parents UA sambik hntr adik dia sbb adik dia ikut skali hari tu.
Then dlm kol 10 balik, singgah NSK g beli brg dapoq.
Blk, tidoq.

Kbye.

● tetibe mls nk type huhu
● korang jgn lupa jenguk fb shop i ols tau Jilbab N' Bags

Kbye kali kedua....

posted from Bloggeroid

0 precious comments: